Volledig scherm
Piet Kelderman (76) scheert al 59 jaar schapen. © Miriam van den Nieuwenhof

Schaapscheerder met 59 jaar ervaring aan het werk in Nuenen

NUENEN - Piet Kelderman (76) scheert een Drents heideschaap (herkenbaar aan de horens) dat rustig blijft liggen tijdens de behandeling. En wat zou je je ook druk maken als schaap als de schaapscheerder al 59 jaar ervaring heeft met het 'scheren' met de schaar. Dit heet overigens toch schapen scheren en niet schapen knippen.

In totaal gingen er 11 schapen 'onder het mes'. Ook de Kempische schapen kwamen aan de beurt. Om op tijd klaar te zijn werd ook gebruikgemaakt van een tondeuse. Het record van 28 seconden, ooit behaald in Australië voor het scheren van één schaap, is niet behaald. Er moest natuurlijk ook een schouwspel worden geboden aan de vele geboeid toekijkende bezoekers die naar Weverkeshof waren gekomen.

  1. Officiële opening historisch huis 'Salon Nune Ville' in Nuenen

    Officiële opening historisch huis 'Salon Nune Ville' in Nuenen

    NUENEN - Een jaar heeft de verbouwing geduurd maar zaterdagmiddag was het dan zover; het historische huis Nune Ville opende officieel haar deuren. Eigenaren en bewoners Jacqueline en Paul Bekkers hadden niet alleen degenen uitgenodigd die op de een of andere manier een rol hadden gespeeld bij het realiseren van hun droom, ook allerlei prominente Nuenenaren, buurtgenoten en leden van de Van Goghfamilie waren zaterdagmiddag aanwezig om de eerste nieuwsgierige stappen in de Villa te zetten. 
  2. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Geldrop e.o.