ANP
Volledig scherm
ANP

Staatssecretaris doet 'rondje' natuur en bezoekt ook Van Gogh National Park

NUENEN - Nog een paar uur en dan staat staatssecretaris Martijn van Dam op de stoep van de Watermolen van Opwetten.

Daar zijn ook de pleitbezorgers van het Van Gogh National Park. In een halfuur moeten zij de bewindsman vertellen waarom het park het mooiste natuurgebied van Nederland is. Van Dam was donderdag 27 oktober al vroeg op pad. Hij stapte om 06.30 uur in de bus om op één dag dertien natuurgebieden verspreid door heel Nederland te bezoeken. Als de reis volgens planning verloopt stopt de bus donderdag om 18.00 uur in Nuenen.

Alle gebieden zijn genomineerd voor de publieksverkiezing www.mooistenatuurgebied.nl van Nederland. 'De dag van de natuur' startte in het Waddengebied en gaat via Friesland naar Drenthe, Overijssel, Flevoland, Limburg, Brabant, Zeeland en eindigt in Zuid-Holland. De staatssecretaris gaat bij elk gebied in gesprek met de indieners over hun plannen. Ook laat hij zich informeren hoe die uitgewerkt gaan worden.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Geldrop e.o.