Volledig scherm
© Thinkstock

Uitwisselingsconcert in Nuenen met Jong Leven uit Gerwen en harmonie Sint Caecilia

NUENEN - Drumfanfare Jong Leven uit Gerwen en de Volkelse harmonie Sint Caecilia geven op zondag 23 oktober een uitwisselingsconcert.

Sint Caecilia bestaat uit een harmonieorkest, een slagwerkgroep en een opleidingsorkest. Tijdens het uitwisselingsconcert schotelen zij, samen met muzikanten van Jong Leven, bezoekers een muzikaal programma voor in gemeenschapshuis D'n Heuvel op Heuvel 11. Het concert begint om 13.30 en is gratis bij te wonen. Meer info is te lezen op de website van Jong Leven.

 1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
  GRAPHIC

  Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

  EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.
 2. Koninklijke onderscheiding voor Ton de Win uit Nuenen

  Koninklijke onderscheiding voor Ton de Win uit Nuenen

  NUENEN - Tijdens de symbolische eerste steenlegging als start van de renovatie van grootscheepse locatie Heikampen van Stichting Kinderopvang Erica, maakte burgemeester Houben maandagmiddag van de gelegenheid gebruik om Ton de Win te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was daarbij in aanwezigheid van zijn gezin, collega vrijwilligers en beroepskrachten van de stichting. De bijeenkomst was tevens bedoeld als afscheid van De Win. Na 23 jaar nam hij afscheid als vrijwilliger bij de Stichting Kinderopvang Erica.

Geldrop e.o.