Volledig scherm
© Erna Lammers

Vluchtelingen mogelijk in lege kantoren en tijdelijke units in Nuenen

NUENEN - Twee kantoorpanden in Nuenen zouden op korte termijn moeten worden omgebouwd tot respectievelijk twaalf en zes huurappartementen. De helft van het complex zou dan gebruikt kunnen worden voor de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning, en de andere helft voor andere huurders.

Dat is een van de plannen waarmee de gemeente de achterstand bij de huisvesting van vluchtelingen wil wegwerken.

Om welke twee panden het gaat, willen de gemeente en Helpt Elkander niet zeggen. "We staan nog helemaal aan het begin van dit traject", benadrukt Ellen van Beijsterveldt, directeur van de woningbouwvereniging. "En in het plan van aanpak concluderen we ook dat communicatie met de buurt erg nauw luistert."

Het project in de twee kantoren is het enige dat al concreet in het plan van aanpak staat. Verder staan in het document alleen mogelijkheden opgesomd die nog niet met een concrete locatie samenhangen. Zoals splitsing van woningen, verhuur van kamers en tijdelijke huisvesting. Volgens de gemeente zou het kantorenplan plaats kunnen bieden aan twaalf tot vijftien vluchtelingen.

Toch heeft het document wat Van Beijsterveldt betreft dezelfde status als andere genoemde mogelijkheden. Wat haar betreft komen andere opties net zo goed in aanmerking, en is het nog niet zeker dat het plan in de kantoren daadwerkelijk wordt uitgevoerd. "Ook over bijvoorbeeld tijdelijke units willen we zeker nadenken. Het is een goede manier om pieken in de vraag naar huurwoningen op te vangen."

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Geldrop e.o.