Ralf Stultiëns van coalitiepartij W70
Volledig scherm
Ralf Stultiëns van coalitiepartij W70

W70 Nuenen: 'lokale partijen worden monddood gemaakt'

NUENEN - Met vier zetels is W70 de grootste coalitiefractie in de Nuenense gemeenteraad. Maar wie de door die partij georganiseerde discussieavond over de toekomst van de gemeente dinsdagavond volgde, kreeg de indruk dat de partij in de oppositiebankjes is beland.

"We hebben zeer sterke vermoedens dat landelijke partijen op een niet-transparante wijze zo'n herindeling erdoor drukken", vond fractievoorzitter Ralf Stultiëns. "Lokale partijen worden in kleine gemeentes vaak monddood gemaakt. Terwijl in Nuenen doorgaans ongeveer de helft van de mensen lokaal stemt."

Het was de meest stevige uitspraak tijdens een avond waarop de stellingen eigenlijk al betrokken waren. W70 pleit al sinds jaar en dag voor een zelfstandig Nuenen. Maar op Nuenens Belang na is die zelfstandigheid voor geen enkele andere fractie nog heilig. "We hopen onze collega's in de raad met argumenten te overtuigen", aldus Stultiëns. "Het is duidelijk dat er ruimte zit tussen de standpunten. Toch zullen we bij de raadsvergadering volgende week met alle partijen een eenduidig signaal aan de provincie moeten geven."

Lees woensdag meer in het ED, of via de digitale krant.

 1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
  GRAPHIC

  Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

  EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.
 2. Koninklijke onderscheiding voor Ton de Win uit Nuenen

  Koninklijke onderscheiding voor Ton de Win uit Nuenen

  NUENEN - Tijdens de symbolische eerste steenlegging als start van de renovatie van grootscheepse locatie Heikampen van Stichting Kinderopvang Erica, maakte burgemeester Houben maandagmiddag van de gelegenheid gebruik om Ton de Win te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was daarbij in aanwezigheid van zijn gezin, collega vrijwilligers en beroepskrachten van de stichting. De bijeenkomst was tevens bedoeld als afscheid van De Win. Na 23 jaar nam hij afscheid als vrijwilliger bij de Stichting Kinderopvang Erica.

Geldrop e.o.