Volledig scherm
De enorme rioolbuizen worden geplaatst

Werken aan het drukste rioolknooppunt van Nuenen

NUENEN - In het kader van de renovatie van de Europalaan wordt er deze donderdagochtend op het kruispunt Europalaan - Vallestap - Parkstraat gewerkt aan het riool.

Met groot materieel worden dikke buizen geplaatst van het ‘Transportriool’. Hierin wordt voornamelijk het Nuenense regenwater afgevoerd. Het is niet alleen verkeerstechnisch een druk punt in Nuenen, wat betreft de riolering is dit het drukste riool van Nuenen.

Op de foto is een buis van 12 ton zichtbaar. Met passen en meten worden de buizen in elkaar geschoven. Ook worden ze waterpas geplaatst. Later in de ochtend zal het zwaarste onderdeel worden geplaatst. Dit weegt maar liefst 27 ton.

Volledig scherm
Graafwerkzaamheden bij Europalaan in Nuenen.
Volledig scherm
Met zwaar geschut worden de buizen geplaatst
Volledig scherm
Een van de nieuwe rioolbuizen
  1. Overzicht: branden teisteren de regio

    Overzicht: branden teisteren de regio

    EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Geldrop e.o.