De enorme rioolbuizen worden geplaatst
Volledig scherm
De enorme rioolbuizen worden geplaatst

Werken aan het drukste rioolknooppunt van Nuenen

NUENEN - In het kader van de renovatie van de Europalaan wordt er deze donderdagochtend op het kruispunt Europalaan - Vallestap - Parkstraat gewerkt aan het riool.

Met groot materieel worden dikke buizen geplaatst van het ‘Transportriool’. Hierin wordt voornamelijk het Nuenense regenwater afgevoerd. Het is niet alleen verkeerstechnisch een druk punt in Nuenen, wat betreft de riolering is dit het drukste riool van Nuenen.

Op de foto is een buis van 12 ton zichtbaar. Met passen en meten worden de buizen in elkaar geschoven. Ook worden ze waterpas geplaatst. Later in de ochtend zal het zwaarste onderdeel worden geplaatst. Dit weegt maar liefst 27 ton.

Graafwerkzaamheden bij Europalaan in Nuenen.
Volledig scherm
Graafwerkzaamheden bij Europalaan in Nuenen.
Met zwaar geschut worden de buizen geplaatst
Volledig scherm
Met zwaar geschut worden de buizen geplaatst
Een van de nieuwe rioolbuizen
Volledig scherm
Een van de nieuwe rioolbuizen
 1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
  GRAPHIC

  Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

  EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.
 2. Koninklijke onderscheiding voor Ton de Win uit Nuenen

  Koninklijke onderscheiding voor Ton de Win uit Nuenen

  NUENEN - Tijdens de symbolische eerste steenlegging als start van de renovatie van grootscheepse locatie Heikampen van Stichting Kinderopvang Erica, maakte burgemeester Houben maandagmiddag van de gelegenheid gebruik om Ton de Win te benoemen tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was daarbij in aanwezigheid van zijn gezin, collega vrijwilligers en beroepskrachten van de stichting. De bijeenkomst was tevens bedoeld als afscheid van De Win. Na 23 jaar nam hij afscheid als vrijwilliger bij de Stichting Kinderopvang Erica.

Geldrop e.o.