ANP
Volledig scherm
ANP

Diederik Stapel werkt bij verslavingsinstelling Oirschot

OIRSCHOT - Psycholoog Diederik Stapel werkt bij verslavingsinstelling Rodersana in Oirschot. Stapel werd in 2011 door de Tilburg University ontslagen nadat hij jarenlang fraudeerde met onderzoeksgegevens. In Oirschot maakt hij deel uit van een team dat mensen met ernstige verslavingsproblemen behandelt.

Begin september kon Stapel nog aan de slag bij een onderwijsinstelling in Breda, maar door hevige kritiek stond hij een week later alweer op straat.

Stapel werkt inmiddels twee weken bij Rodersana, dat een onderdeel is van 'Zorg van de Zaak'. Daarvan is psychiater Bram Bakker medisch directeur. Bakker was als uitgever betrokken bij Stapels laatste boek.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Kempen