Volledig scherm
© Roos Koole

Dubbel VandeOirsprong wint nationale bierprijs

OIRSCHOT - Brouwerij VandeOirsprong heeft bij de Dutch Beer Challenge 2017 de gouden medaille gewonnen in de categorie 'licht donker'. De Oirschotse brouwerij behaalde die prijs met haar 'Dubbel VandeOirsprong'. 

De eerste plaats werd gedeeld met de Gouverneur Dubbel van Bierbrouwerij Lindeboom uit het Limburgse Neer. Op de derde plaats belandde de dubbel van Hertog Jan. 

Maarten Jongbloeds van de brouwerij VandeOirsprong is 'supertrots': ,,Hertog Jan is toch wel een grote naam die je achter je laat en er deden meer grote brouwerijen mee, want dubbel is een populaire biersoort. Het is een mooie erkenning, zeker omdat we pas twee jaar bezig zijn." 

Door de winst dingt de dubbel van VandeOirsprong automatisch ook mee naar de titel 'Lekkerste bier van Nederland'. Die prijs wordt in mei uitgereikt.

 1. Twee gewonden bij ongeval op A58 bij Oirschot
  Play
  VIDEO

  Twee gewonden bij ongeval op A58 bij Oirschot

  OIRSCHOT - Bij het ongeval vrijdagmiddag op de A58 bij Oirschot zijn twee mannen gewond geraakt. Rond 15.00 uur kwamen een vrachtwagen, een personenauto en een touringcar met elkaar in botsing op de snelweg in de richting van Eindhoven. De auto kwam daarbij klem te zitten tussen de truck en de bus. De twee slachtoffers zaten bekneld in de auto. De vrachtwagenchauffeur en de chauffeur van de touringcar bleven ongedeerd. In de touringcar zaten zo'n veertig Italiaanse passagiers, niemand van hen is gewond geraakt.
 2. Overzicht: branden teisteren de regio

  Overzicht: branden teisteren de regio

  EINDHOVEN – Tankautospuiten, hoogwerkers en extra hulpdiensten draaiden overuren en reden naar Budel, Eindhoven, Deurne en Eersel. Brandweerlieden rukten uit, extra hulpdiensten werden opgetrommeld en talloze sirenes loeiden: de ene brand was nog niet geblust of de volgende woedde alweer. De één nog groter dan de ander. Deuren en ramen moesten op slot: er gingen meerdere NL-alerts de deur uit. Ja, het was afgelopen weken veelvuldig raak in deze regio.

Kempen