Volledig scherm
© Thinkstock

Oppositie haalt uit naar wethouders Oirschot

OIRSCHOT - De oppositie trok in de raadsvergadering van dinsdagavond fel van leer richting het college, resulterend in een motie van wantrouwen én een motie van treurnis.

In beide gevallen hielden de wethouders de steun van de coalitie. VVD, D66 en De Gewone Man dienden een motie van wantrouwen in tegen wethouder Raf Daenen. De drie partijen vinden dat Daenen de raad onvoldoende informeert over zijn plannen voor het sociale domein: het samenbrengen van de organisaties op het gebied van zorg en welzijn (WBO, generalistenteam en specialistenteam) onder één hoofdaanbieder. "We hebben de wethouder voldoende kansen gegeven om het recht te zetten", zei Corine van Overdijk (VVD). "Maar de manier waarop wij zijn geïnformeerd is zwaar onvoldoende."

Maar de avond had nog meer in petto. De oppositie kappitelde wethouder Caspar van Hoek met het indienen van een motie van treurnis. Ook hier ging het om communicatie, maar dan op het dossier van het bereikbaarheidsakkoord. Van Hoek schiet volgens de oppositie ernstig tekort in zijn communicatie, bijvoorbeeld over de afsluiting van de Oirschotsedijk. Ook is er kritiek op het feit dat de wethouder op 8 november een 'informatiemarkt' houdt over alle verkeersplannen. Dat is geen inspraaksessie, zoals hij had toegezegd, aldus de VVD.

Beide moties werden verworpen omdat de coalitie achter de wethouders blijft staan. Beide voorstellen werden aangenomen.

Kempen