Rederijkersgilde St. Katrien
Volledig scherm
Rederijkersgilde St. Katrien

Poëzie en proza staan centraal in bibliotheek in Oirschot

OIRSCHOT - Een brede interesse voor taal en literatuur: dat is wat de Oirschotse bibliotheek en het Rederijkersgilde van St. Katrien gemeen hebben. Daarom houden zij op maandag 17 oktober een avond vol poëzie en proza.

Vanaf 20.00 uur worden er gedichten en proza van uiteenlopend karakter voorgedragen. Diverse rederijkers lezen voor uit eigen werk waarin verschillende dichtvormen worden gehanteerd. Het thema is: 'open en dicht(er)'. Ook wordt er een voordracht gegeven over het triptiek van Jeroen Bosch.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. De bibliotheek is te vinden op De Loop 71 in Oirschot. Ook niet-leden van de bieb zijn welkom. De toegang is gratis.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Kempen