Volledig scherm
© SXC

Vogeltentoonstelling en hobbybeurs in Oostelbeers

OOSTELBEERS - Tijdens de jaarlijkse kampioenschappen van De Beerse Vogelvrienden kunnen bezoekers tussen vrijdag 4 en zondag 6 november een bezoek brengen aan een vogeltentoonstelling en hobbybeurs.

In totaal hebben 30 senior- en 2 jeugdleden 440 vogels ingeschreven in de wedstrijdklasse. In clubhuis 't Dorpsplein op Kerkstraat 10A zijn kleur- en postuurkanaries, tropische vogels, Europese vogels, duifjes, parkieten en kwartels te zien; één van deze vogels mag zich na afloop de algemeen kampioen noemen. Op de beurs zijn vogels te koop en in de zaal hangen werkstukken van Beerse basisschoolleerlingen. Bali runners houdt een goede doelen actie, voor de kleintjes is er een springkussen en een groep hobbyisten verkoopt aquarellen, vogelhuisjes, sieraden, kaarten en meer. De openingstijden zijn vrijdag van 20.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 11.00 tot 21.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur, de entreeprijs bedraagt 2 euro.

  1. Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuidoost-Brabant 'uitstekend' (graphic)
    GRAPHIC

    Waterkwaliteit officiële zwemplekken in Zuid­oost-Bra­bant 'uitstekend'

    EINDHOVEN/HELMOND - De waterkwaliteit van officieel aangewezen zwemplekken als kustwateren, recreatieplassen en meren in Nederland wordt steeds beter. Kreeg in 2012 nog 67 procent van de Nederlandse zwemwateren het label 'uitstekend', vorig jaar was dit 75 procent. In 2016 was 95 procent van het zwemwater van minstens 'voldoende' kwaliteit en daarmee geschikt voor een verfrissende duik. In deze regio krijgen alle zwemplassen het oordeel 'uitstekend', alleen het Laco Strandbad in Nuenen moet het doen met een 'goed'.

Kempen