ANP
Volledig scherm
ANP

Bayern-uit onderbreekt 'eredivisie-ellende' bij PSV

Goed spelen, maar te weinig punten pakken. Het knaagt aan alles en iedereen bij PSV. De club heeft de afgelopen weken in de eredivisie een forse achterstand opgelopen. Inmiddels staat Feyenoord liefst 9 punten voor op de ploeg van Phillip Cocu, die overigens net zoveel punten pakte als vorig seizoen. Alle evaluaties bij PSV zijn positief en in bijna alle opzichten doet de ploeg het beter dan vorig jaar. Op een grote uitzondering na: PSV benut de kansen niet.Met name in de wedstrijden tegen FC Groningen, sc Heerenveen en Heracles had PSV alle kansen om drie punten te pakken en dat lukte niet. Ook tegen Feyenoord had PSV het duel eerder in de plooi kunnen leggen, maar faalde de ploeg voor de goal. Een opeenstapeling van missers maakt Teletekst-pagina 819 tot een beroerd aanzicht voor PSV.

In München kan de ploeg de sportieve malheur uit de eredivisie even vergeten. Maar ja, Bayern-uit als medicijn tegen het lage rendement? Dat lijkt op voorhand wel erg veel gevraagd.

  1. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie

    Drie thuis­wed­strij­den voor de top-drie

    Vorige week waren velen ervan overtuigd dat een van de topclubs punten zou laten liggen in een uitwedstrijd. Deze week zijn die geluiden voorafgaand aan het voetbalweekend niet of nauwelijks te horen. Feyenoord speelt thuis tegen FC Groningen, Ajax in eigen huis tegen Sparta en PSV treft in het Philips Stadion FC Utrecht. Voor PSV lijkt de opdracht op voorhand lastig, al is FC Utrecht gemankeerd door blessures. Feyenoord is al wekenlang niet te stoppen en Ajax heeft op papier de meest eenvoudige klus. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie; het zou zomaar eens kunnen dat de topploegen na de winterstop allemaal hun eerste vijf wedstrijden winnen. In dat geval blijft ook komende week maar een vraag centraal staan in de top van de eredivisie. Wie laat de eerste steek vallen?
  2. Top-drie geeft geen krimp

    Top-drie geeft geen krimp

    De drie topploegen in de eredivisie geven voorlopig geen krimp. Ook speelronde 22 bracht geen verandering in de uitgangsposities van Feyenoord, Ajax en PSV. Feyenoord heeft al twee maanden een voorsprong van acht punten op PSV en vijf punten op Ajax en oogt buitengewoon stabiel. Met nog twaalf duels te gaan, is het de grote vraag wie de Rotterdammers gaat stoppen. PSV krijgt over twee weken de kans en die wedstrijd werpt zijn schaduw al weken vooruit. Verliest de ploeg van Phillip Cocu, dan lijkt de titelstrijd gestreden voor wat betreft PSV. Wint PSV, dan haken de Eindhovenaren weer volop aan en is nog van alles mogelijk. Voorlopig maakt Feyenoord de sterkste indruk van de topploegen. Al 8 weken op rij pakten de Rotterdammers een overwinning en daarmee nemen ze revanche op de periode van vorig jaar, waarin ze totaal onverwacht zeven keer achter elkaar verloren. Ook nu hopen velen buiten Rotterdam nog op zo'n inzinking, maar heel realistisch lijkt dat niet. Feyenoord pakte in de laatste 8 wedstrijden 24 punten, met het doelsaldo 24-2. De club ligt op koers voor het eerste kampioenschap sinds 1999, al kunnen Ajax en PSV in de toppers nog een boel rechtzetten. Blijft Feyenoord ook in de topduels overeind, dan lijkt er voor Ajax en PSV weinig meer te halen in dit seizoen.