Luiz Beto da Silva.
Volledig scherm
Luiz Beto da Silva. © Joep Leenen/Pro Shots

Beto da Silva keert terug bij Jong PSV

Het was voor niemand prettig om te zien hoe Luiz 'Beto' da Silva eind juli van het veld ging bij Jong PSV. Voor hemzelf was zijn kwetsuur uiteraard nog het meest vervelend. In een oefenwedstrijd met het beloftenteam tegen Anderlecht (onder 23) liep hij een fikse hoofdwond op. Hevig bloedend ging hij van het veld, waarna in het ziekenhuis werd geconstateerd dat het gelukkig wel meeviel.

Beto wilde zelf de volgende dag alweer beginnen met trainen, maar dat leek de medische staf niet zo verstandig. Er staan voor dit soort blessures protocollen en dus moest de 19-jarige aanvaller in ieder geval een week niks doen. Daarna is goed bekeken of hij nou wel of geen zware hersenschudding had overgehouden aan het duel tijdens de wedstrijd met Anderlecht.

In eerste instantie wilde de Peruaanse voetbalbond Beto twee weken geleden opeisen voor interlands, maar na overleg met PSV is daarvan afgezien en heeft de aanvaller in Eindhoven rustig aan zijn herstel kunnen werken. Morgen tegen FC Dordrecht is hij terug bij de wedstrijdselectie van Jong PSV. Tot nu toe heeft het PSV-publiek hem nog niet veel in actie kunnen zijn, hij kwam ook pas deze winter over uit Peru, maar duidelijk is wel dat de jongeling in balbezit absoluut kwaliteiten heeft. De komende maanden mag hij proberen toe te werken naar een officieel debuut in het eerste elftal. Of het daarvan gaat komen? Daar twijfelt bijna niemand aan.

  1. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie

    Drie thuis­wed­strij­den voor de top-drie

    Vorige week waren velen ervan overtuigd dat een van de topclubs punten zou laten liggen in een uitwedstrijd. Deze week zijn die geluiden voorafgaand aan het voetbalweekend niet of nauwelijks te horen. Feyenoord speelt thuis tegen FC Groningen, Ajax in eigen huis tegen Sparta en PSV treft in het Philips Stadion FC Utrecht. Voor PSV lijkt de opdracht op voorhand lastig, al is FC Utrecht gemankeerd door blessures. Feyenoord is al wekenlang niet te stoppen en Ajax heeft op papier de meest eenvoudige klus. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie; het zou zomaar eens kunnen dat de topploegen na de winterstop allemaal hun eerste vijf wedstrijden winnen. In dat geval blijft ook komende week maar een vraag centraal staan in de top van de eredivisie. Wie laat de eerste steek vallen?
  2. Top-drie geeft geen krimp

    Top-drie geeft geen krimp

    De drie topploegen in de eredivisie geven voorlopig geen krimp. Ook speelronde 22 bracht geen verandering in de uitgangsposities van Feyenoord, Ajax en PSV. Feyenoord heeft al twee maanden een voorsprong van acht punten op PSV en vijf punten op Ajax en oogt buitengewoon stabiel. Met nog twaalf duels te gaan, is het de grote vraag wie de Rotterdammers gaat stoppen. PSV krijgt over twee weken de kans en die wedstrijd werpt zijn schaduw al weken vooruit. Verliest de ploeg van Phillip Cocu, dan lijkt de titelstrijd gestreden voor wat betreft PSV. Wint PSV, dan haken de Eindhovenaren weer volop aan en is nog van alles mogelijk. Voorlopig maakt Feyenoord de sterkste indruk van de topploegen. Al 8 weken op rij pakten de Rotterdammers een overwinning en daarmee nemen ze revanche op de periode van vorig jaar, waarin ze totaal onverwacht zeven keer achter elkaar verloren. Ook nu hopen velen buiten Rotterdam nog op zo'n inzinking, maar heel realistisch lijkt dat niet. Feyenoord pakte in de laatste 8 wedstrijden 24 punten, met het doelsaldo 24-2. De club ligt op koers voor het eerste kampioenschap sinds 1999, al kunnen Ajax en PSV in de toppers nog een boel rechtzetten. Blijft Feyenoord ook in de topduels overeind, dan lijkt er voor Ajax en PSV weinig meer te halen in dit seizoen.