Archieffoto Rene en Willy van den Kerkhof doen de aftrap bij PSV Oldstars.
Volledig scherm
Archieffoto Rene en Willy van den Kerkhof doen de aftrap bij PSV Oldstars. © Irene Wouters/fotomeulenhof

De Coolsingel? Of toch nog het Stadhuisplein? Willy en René geloven nog in PSV

In het AD en de regio-kranten laten 100 prominenten uit de voetballerij zich vandaag uit over de titelkansen van de top-drie. Collega Mikos Gouka verwerkte alle data en zag dat Feyenoord nu de grote favoriet is. Alleen René en Willy van de Kerkhof geloven er wat betreft PSV nog in. Het zou wat zijn als ze straks in mei gelijk krijgen. Dit onderzoek zal dan ongetwijfeld nog een keer opduiken op sociale media.....

Wat ik denk? Op dit moment heeft Feyenoord op basis van de ranglijst en het vertoonde spel inderdaad de grootste kans om kampioen te worden en ook ik denk dat ze dat gaat lukken, net als 77 van 100 ondervraagden. In totaal 21 procent denkt dat Ajax het nog gaat redden. PSV gaat ongetwijfeld een betere tweede seizoenshelft draaien, maar het is goed mogelijk dat het al te laat is. Een gat van acht punten is niet zomaar te overbruggen, al weet iedereen dat zo'n gat in het verleden vaker gedicht is.Een aardige manier om de kans op een kampioenschap aan te geven, is misschien het geven van percentages. De kans dat Feyenoord kampioen wordt, lijkt me op dit moment 50 procent, Ajax geef ik 35 procent kans en PSV nog 15 procent kans. Maar dat kan na dit weekend allemaal weer anders zijn ;-). Al zullen Willly en René daar misschien ook weer anders over denken.


  1. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie

    Drie thuis­wed­strij­den voor de top-drie

    Vorige week waren velen ervan overtuigd dat een van de topclubs punten zou laten liggen in een uitwedstrijd. Deze week zijn die geluiden voorafgaand aan het voetbalweekend niet of nauwelijks te horen. Feyenoord speelt thuis tegen FC Groningen, Ajax in eigen huis tegen Sparta en PSV treft in het Philips Stadion FC Utrecht. Voor PSV lijkt de opdracht op voorhand lastig, al is FC Utrecht gemankeerd door blessures. Feyenoord is al wekenlang niet te stoppen en Ajax heeft op papier de meest eenvoudige klus. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie; het zou zomaar eens kunnen dat de topploegen na de winterstop allemaal hun eerste vijf wedstrijden winnen. In dat geval blijft ook komende week maar een vraag centraal staan in de top van de eredivisie. Wie laat de eerste steek vallen?
  2. Top-drie geeft geen krimp

    Top-drie geeft geen krimp

    De drie topploegen in de eredivisie geven voorlopig geen krimp. Ook speelronde 22 bracht geen verandering in de uitgangsposities van Feyenoord, Ajax en PSV. Feyenoord heeft al twee maanden een voorsprong van acht punten op PSV en vijf punten op Ajax en oogt buitengewoon stabiel. Met nog twaalf duels te gaan, is het de grote vraag wie de Rotterdammers gaat stoppen. PSV krijgt over twee weken de kans en die wedstrijd werpt zijn schaduw al weken vooruit. Verliest de ploeg van Phillip Cocu, dan lijkt de titelstrijd gestreden voor wat betreft PSV. Wint PSV, dan haken de Eindhovenaren weer volop aan en is nog van alles mogelijk. Voorlopig maakt Feyenoord de sterkste indruk van de topploegen. Al 8 weken op rij pakten de Rotterdammers een overwinning en daarmee nemen ze revanche op de periode van vorig jaar, waarin ze totaal onverwacht zeven keer achter elkaar verloren. Ook nu hopen velen buiten Rotterdam nog op zo'n inzinking, maar heel realistisch lijkt dat niet. Feyenoord pakte in de laatste 8 wedstrijden 24 punten, met het doelsaldo 24-2. De club ligt op koers voor het eerste kampioenschap sinds 1999, al kunnen Ajax en PSV in de toppers nog een boel rechtzetten. Blijft Feyenoord ook in de topduels overeind, dan lijkt er voor Ajax en PSV weinig meer te halen in dit seizoen.