ANP
Volledig scherm
ANP

Druk op PSV neemt alleen maar toe

Ook in Madrid kon PSV zich niet uit de problemen voetballen. De druk op het team neemt na de nederlaag tegen Atlético nog verder toe, nu FK Rostov thuis een overwinning pakte tegen Bayern München. PSV heeft een overwinning tegen de Russen nodig en kan dan op basis van het onderling resultaat tussen de twee teams nog door naar de Europa League. Vooralsnog is de Europese campagne van de Eindhovenaren teleurstellend, met maar 1 punt uit 5 wedstrijden in de Champions League. Lukt het niet om van de Russen te winnen, dan is sprake van een mislukking en is ook het tweede doel van het seizoen niet gehaald. PSV vloog eerder tegen Sparta al uit het bekertoernooi.

In de competitie gaat het al niet veel beter en heeft PSV zaterdag tegen ADO per se een overwinning nodig. Ook daar staat bij coach Phillip Cocu en zijn spelers het mes op de keel nu PSV al zes (op Feyenoord) en vier (op Ajax) punten achterstand heeft opgelopen. In de thuiswedstrijd tegen ADO moet er in Eindhoven gewonnen worden. Bij een nieuwe tegenvaller zal het gemor onder de achterban groter en groter worden en komt Cocu voor het eerst sinds het begin van 2014 zwaar onder druk te staan.

  1. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie

    Drie thuis­wed­strij­den voor de top-drie

    Vorige week waren velen ervan overtuigd dat een van de topclubs punten zou laten liggen in een uitwedstrijd. Deze week zijn die geluiden voorafgaand aan het voetbalweekend niet of nauwelijks te horen. Feyenoord speelt thuis tegen FC Groningen, Ajax in eigen huis tegen Sparta en PSV treft in het Philips Stadion FC Utrecht. Voor PSV lijkt de opdracht op voorhand lastig, al is FC Utrecht gemankeerd door blessures. Feyenoord is al wekenlang niet te stoppen en Ajax heeft op papier de meest eenvoudige klus. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie; het zou zomaar eens kunnen dat de topploegen na de winterstop allemaal hun eerste vijf wedstrijden winnen. In dat geval blijft ook komende week maar een vraag centraal staan in de top van de eredivisie. Wie laat de eerste steek vallen?
  2. Top-drie geeft geen krimp

    Top-drie geeft geen krimp

    De drie topploegen in de eredivisie geven voorlopig geen krimp. Ook speelronde 22 bracht geen verandering in de uitgangsposities van Feyenoord, Ajax en PSV. Feyenoord heeft al twee maanden een voorsprong van acht punten op PSV en vijf punten op Ajax en oogt buitengewoon stabiel. Met nog twaalf duels te gaan, is het de grote vraag wie de Rotterdammers gaat stoppen. PSV krijgt over twee weken de kans en die wedstrijd werpt zijn schaduw al weken vooruit. Verliest de ploeg van Phillip Cocu, dan lijkt de titelstrijd gestreden voor wat betreft PSV. Wint PSV, dan haken de Eindhovenaren weer volop aan en is nog van alles mogelijk. Voorlopig maakt Feyenoord de sterkste indruk van de topploegen. Al 8 weken op rij pakten de Rotterdammers een overwinning en daarmee nemen ze revanche op de periode van vorig jaar, waarin ze totaal onverwacht zeven keer achter elkaar verloren. Ook nu hopen velen buiten Rotterdam nog op zo'n inzinking, maar heel realistisch lijkt dat niet. Feyenoord pakte in de laatste 8 wedstrijden 24 punten, met het doelsaldo 24-2. De club ligt op koers voor het eerste kampioenschap sinds 1999, al kunnen Ajax en PSV in de toppers nog een boel rechtzetten. Blijft Feyenoord ook in de topduels overeind, dan lijkt er voor Ajax en PSV weinig meer te halen in dit seizoen.