Steven Bergwijn
Volledig scherm
Steven Bergwijn © ProShots

EK onder 19 jaar of een voorbereiding bij PSV?

Voor een aantal talenten van PSV staat het Europees Kampioenschap voor spelers onder 19 jaar voor de deur. Een toernooi waarin ze met de andere Nederlandse spelers internationale weerstand van leeftijdsgenoten krijgen. PSV is er in principe voorstander van dat zoveel mogelijk jonge spelers vanuit Eindhoven de stap naar dat EK maken. Hoofd jeugdopleidingen Art Langeler staat de talenten doorgaans graag af, laat hij vaak weten.

Deze zomer komt PSV onder meer voor de vraag te staan of Kenneth Paal of Steven Bergwijn naar het EK moeten gaan. Een voorbereiding bij het eerste elftal van PSV is voor hen waardevol en ook iets waar ze enorm naar uitkijken en een schat aan ervaring kunnen opdoen. In principe moeten deze spelers dit seizoen de aansluiting met de A-selectie zien te vinden en dat zou in de preparatie op voetbaljaar 2016-2017 prima kunnen. Op het jeugd-EK zijn ze normaal gesproken ook spelers die zich kunnen onderscheiden. Een lastige keuze, voor zowel clubs als spelers.

  1. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie

    Drie thuis­wed­strij­den voor de top-drie

    Vorige week waren velen ervan overtuigd dat een van de topclubs punten zou laten liggen in een uitwedstrijd. Deze week zijn die geluiden voorafgaand aan het voetbalweekend niet of nauwelijks te horen. Feyenoord speelt thuis tegen FC Groningen, Ajax in eigen huis tegen Sparta en PSV treft in het Philips Stadion FC Utrecht. Voor PSV lijkt de opdracht op voorhand lastig, al is FC Utrecht gemankeerd door blessures. Feyenoord is al wekenlang niet te stoppen en Ajax heeft op papier de meest eenvoudige klus. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie; het zou zomaar eens kunnen dat de topploegen na de winterstop allemaal hun eerste vijf wedstrijden winnen. In dat geval blijft ook komende week maar een vraag centraal staan in de top van de eredivisie. Wie laat de eerste steek vallen?
  2. Top-drie geeft geen krimp

    Top-drie geeft geen krimp

    De drie topploegen in de eredivisie geven voorlopig geen krimp. Ook speelronde 22 bracht geen verandering in de uitgangsposities van Feyenoord, Ajax en PSV. Feyenoord heeft al twee maanden een voorsprong van acht punten op PSV en vijf punten op Ajax en oogt buitengewoon stabiel. Met nog twaalf duels te gaan, is het de grote vraag wie de Rotterdammers gaat stoppen. PSV krijgt over twee weken de kans en die wedstrijd werpt zijn schaduw al weken vooruit. Verliest de ploeg van Phillip Cocu, dan lijkt de titelstrijd gestreden voor wat betreft PSV. Wint PSV, dan haken de Eindhovenaren weer volop aan en is nog van alles mogelijk. Voorlopig maakt Feyenoord de sterkste indruk van de topploegen. Al 8 weken op rij pakten de Rotterdammers een overwinning en daarmee nemen ze revanche op de periode van vorig jaar, waarin ze totaal onverwacht zeven keer achter elkaar verloren. Ook nu hopen velen buiten Rotterdam nog op zo'n inzinking, maar heel realistisch lijkt dat niet. Feyenoord pakte in de laatste 8 wedstrijden 24 punten, met het doelsaldo 24-2. De club ligt op koers voor het eerste kampioenschap sinds 1999, al kunnen Ajax en PSV in de toppers nog een boel rechtzetten. Blijft Feyenoord ook in de topduels overeind, dan lijkt er voor Ajax en PSV weinig meer te halen in dit seizoen.