Foto Twitter: @LunenborgJ
Volledig scherm
Foto Twitter: @LunenborgJ

Gesnotter en gesob op de open dag bij PSV

PSV was gisteren overdonderd door de toeloop op de jaarlijkse open dag. Overdag kwamen tienduizenden fans (inclusief jonge kinderen) naar de omgeving rond het Philips Stadion om een glimp van de selectie van de landskampioen op te vangen. Naar schatting namen meer dan 30.000 mensen een kijkje. Òok tijdens PSV-FC Eindhoven was het veel drukker dan verwacht. De club rekende in eerste instantie op een kleine 25.000 toeschouwers, maar vlak voor de aftrap was de wedstrijd zelfs uitverkocht.

Door de drukte kwam niet iedereen met een PSV-hart(je) aan zijn of haar trekken. De verwachtingen waren door PSV duidelijk niet goed gemanaged op basis van foutieve inschattingen vooraf. Een handtekeningensessie met de spelers van PSV in het Philips Stadion moest worden afgebroken terwijl nog honderden fans met kinderen in de rij stonden. PSV kon niet aan de vraag voldoen omdat er veel meer aanloop was dan verwacht. De Eindhovenaren presenteren zich als een open club, zijn landskampioen en het goede weer lokte gisteren velen naar de (opgebroken) Frederiklaan. Dat alles gevoegd bij een paar logistiek slechte keuzes, leidde ertoe dat de handtekeningenactie gedeeltelijk in het water viel en de poort van het stadion op slot moest met nog rijen mensen voor de deur.

Het leidde tot tientallen teleurgestelde gezichten en gesnotter en gesob bij kleintjes. In totaal een paar honderd mensen kregen niet de handtekening waar ze wel op gerekend hadden. Gewoon slecht ingeschat door de club, die nog wel een klein deel van het leed heeft weggenomen. Een deel van de ouders is later in de middag met hun kinderen naar trainingscomplex De Herdgang gekomen en kreeg alsnog de handtekening/foto van hun favoriete speler.

  1. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie

    Drie thuis­wed­strij­den voor de top-drie

    Vorige week waren velen ervan overtuigd dat een van de topclubs punten zou laten liggen in een uitwedstrijd. Deze week zijn die geluiden voorafgaand aan het voetbalweekend niet of nauwelijks te horen. Feyenoord speelt thuis tegen FC Groningen, Ajax in eigen huis tegen Sparta en PSV treft in het Philips Stadion FC Utrecht. Voor PSV lijkt de opdracht op voorhand lastig, al is FC Utrecht gemankeerd door blessures. Feyenoord is al wekenlang niet te stoppen en Ajax heeft op papier de meest eenvoudige klus. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie; het zou zomaar eens kunnen dat de topploegen na de winterstop allemaal hun eerste vijf wedstrijden winnen. In dat geval blijft ook komende week maar een vraag centraal staan in de top van de eredivisie. Wie laat de eerste steek vallen?
  2. Top-drie geeft geen krimp

    Top-drie geeft geen krimp

    De drie topploegen in de eredivisie geven voorlopig geen krimp. Ook speelronde 22 bracht geen verandering in de uitgangsposities van Feyenoord, Ajax en PSV. Feyenoord heeft al twee maanden een voorsprong van acht punten op PSV en vijf punten op Ajax en oogt buitengewoon stabiel. Met nog twaalf duels te gaan, is het de grote vraag wie de Rotterdammers gaat stoppen. PSV krijgt over twee weken de kans en die wedstrijd werpt zijn schaduw al weken vooruit. Verliest de ploeg van Phillip Cocu, dan lijkt de titelstrijd gestreden voor wat betreft PSV. Wint PSV, dan haken de Eindhovenaren weer volop aan en is nog van alles mogelijk. Voorlopig maakt Feyenoord de sterkste indruk van de topploegen. Al 8 weken op rij pakten de Rotterdammers een overwinning en daarmee nemen ze revanche op de periode van vorig jaar, waarin ze totaal onverwacht zeven keer achter elkaar verloren. Ook nu hopen velen buiten Rotterdam nog op zo'n inzinking, maar heel realistisch lijkt dat niet. Feyenoord pakte in de laatste 8 wedstrijden 24 punten, met het doelsaldo 24-2. De club ligt op koers voor het eerste kampioenschap sinds 1999, al kunnen Ajax en PSV in de toppers nog een boel rechtzetten. Blijft Feyenoord ook in de topduels overeind, dan lijkt er voor Ajax en PSV weinig meer te halen in dit seizoen.