Volledig scherm
© ANP

Guardado in de lappenmand

Opnieuw is Andrés Guardado geblesseerd geraakt rondom een interlandperiode. De Mexicaan heeft dit seizoen nog onvoldoende zijn stempel op het spel van PSV kunnen drukken en ligt er nu weer een tijd af. Het lijkt er op dat hij voor de winterstop terug is, al blijft het de vraag in welke vorm. De afgelopen maanden was Guardado nog niet de speler die PSV de afgelopen twee jaren mede naar de titel bracht. Ook in dit seizoen raakte hij overigens meerdere malen geblesseerd, al keerde hij steeds snel terug en sneller dan verwacht.Met de routinier zal het ook nu ongetwijfeld in orde komen, al blijft het de vraag of zijn lichaam nog de belasting van twee of drie wedstrijden per week aan kan. Met die wetenschap in het achterhoofd moeten beide partijen komende zomer aan tafel. Wil hij nog eens een stap zetten naar de MLS in de Verenigde Staten, dan lijkt dat een geschikt moment voor alle partijen. PSV zal niettemin nog een transfersom willen ontvangen en de vraag is of een Amerikaanse club nog enkele miljoenen voor hem wil betalen. Eerder was de insteek dat Guardado in ieder geval tot het WK van 2018 in Eindhoven zou blijven en na de winter zal blijken of dat voor hem en PSV nog de beste optie is.


  1. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie

    Drie thuis­wed­strij­den voor de top-drie

    Vorige week waren velen ervan overtuigd dat een van de topclubs punten zou laten liggen in een uitwedstrijd. Deze week zijn die geluiden voorafgaand aan het voetbalweekend niet of nauwelijks te horen. Feyenoord speelt thuis tegen FC Groningen, Ajax in eigen huis tegen Sparta en PSV treft in het Philips Stadion FC Utrecht. Voor PSV lijkt de opdracht op voorhand lastig, al is FC Utrecht gemankeerd door blessures. Feyenoord is al wekenlang niet te stoppen en Ajax heeft op papier de meest eenvoudige klus. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie; het zou zomaar eens kunnen dat de topploegen na de winterstop allemaal hun eerste vijf wedstrijden winnen. In dat geval blijft ook komende week maar een vraag centraal staan in de top van de eredivisie. Wie laat de eerste steek vallen?
  2. Top-drie geeft geen krimp

    Top-drie geeft geen krimp

    De drie topploegen in de eredivisie geven voorlopig geen krimp. Ook speelronde 22 bracht geen verandering in de uitgangsposities van Feyenoord, Ajax en PSV. Feyenoord heeft al twee maanden een voorsprong van acht punten op PSV en vijf punten op Ajax en oogt buitengewoon stabiel. Met nog twaalf duels te gaan, is het de grote vraag wie de Rotterdammers gaat stoppen. PSV krijgt over twee weken de kans en die wedstrijd werpt zijn schaduw al weken vooruit. Verliest de ploeg van Phillip Cocu, dan lijkt de titelstrijd gestreden voor wat betreft PSV. Wint PSV, dan haken de Eindhovenaren weer volop aan en is nog van alles mogelijk. Voorlopig maakt Feyenoord de sterkste indruk van de topploegen. Al 8 weken op rij pakten de Rotterdammers een overwinning en daarmee nemen ze revanche op de periode van vorig jaar, waarin ze totaal onverwacht zeven keer achter elkaar verloren. Ook nu hopen velen buiten Rotterdam nog op zo'n inzinking, maar heel realistisch lijkt dat niet. Feyenoord pakte in de laatste 8 wedstrijden 24 punten, met het doelsaldo 24-2. De club ligt op koers voor het eerste kampioenschap sinds 1999, al kunnen Ajax en PSV in de toppers nog een boel rechtzetten. Blijft Feyenoord ook in de topduels overeind, dan lijkt er voor Ajax en PSV weinig meer te halen in dit seizoen.