Volledig scherm
© Joep Leenen/Pro Shots

Het nieuwe PSV-shirt valt beter dan verwacht

De verwachtingen bij de achterban van PSV over de nieuwe PSV-shirts waren niet al te hooggespannen, zo leek het op basis van de reacties op sociale media. De nieuwe hoofdsponsor Energiedirect.nl werd twee maanden geleden met weinig enthousiasme ontvangen. Dat Philips afhaakt, zorgt bij veel supporters van PSV nog altijd voor teleurstelling.

Het sentiment lijkt voor PSV een beetje in de goede richting gedraaid, al blijft een deel van de achterban nog steeds kritisch. 2.600 volgers vulden vanmorgen de poll in, die ik via twitter uitschreef. Ik vroeg hen wat ze van het tenue vinden. 22 procent vond het shirt 'foeilelijk', 38 procent ging voor de keuze 'valt niet tegen/mooi'. 25 procent van de volgers maakt het niet zoveel uit en vulde 'voetballen graag!' in. Het kleinste deel, 15 procent, koos voor de optie 'wie betaalt, bepaalt'. Dat laatste vergaten de critici de afgelopen maanden wel eens. Een bedrijf dat 20 miljoen in 3 jaar in een club steekt, je zou verwachten dat zo'n onderneming op handen wordt gedragen. De fans die dicht op hun ploeg zitten, willen echter niet dat het shirt van hun ploeg wordt vernaggeld.

  1. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie

    Drie thuis­wed­strij­den voor de top-drie

    Vorige week waren velen ervan overtuigd dat een van de topclubs punten zou laten liggen in een uitwedstrijd. Deze week zijn die geluiden voorafgaand aan het voetbalweekend niet of nauwelijks te horen. Feyenoord speelt thuis tegen FC Groningen, Ajax in eigen huis tegen Sparta en PSV treft in het Philips Stadion FC Utrecht. Voor PSV lijkt de opdracht op voorhand lastig, al is FC Utrecht gemankeerd door blessures. Feyenoord is al wekenlang niet te stoppen en Ajax heeft op papier de meest eenvoudige klus. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie; het zou zomaar eens kunnen dat de topploegen na de winterstop allemaal hun eerste vijf wedstrijden winnen. In dat geval blijft ook komende week maar een vraag centraal staan in de top van de eredivisie. Wie laat de eerste steek vallen?
  2. Top-drie geeft geen krimp

    Top-drie geeft geen krimp

    De drie topploegen in de eredivisie geven voorlopig geen krimp. Ook speelronde 22 bracht geen verandering in de uitgangsposities van Feyenoord, Ajax en PSV. Feyenoord heeft al twee maanden een voorsprong van acht punten op PSV en vijf punten op Ajax en oogt buitengewoon stabiel. Met nog twaalf duels te gaan, is het de grote vraag wie de Rotterdammers gaat stoppen. PSV krijgt over twee weken de kans en die wedstrijd werpt zijn schaduw al weken vooruit. Verliest de ploeg van Phillip Cocu, dan lijkt de titelstrijd gestreden voor wat betreft PSV. Wint PSV, dan haken de Eindhovenaren weer volop aan en is nog van alles mogelijk. Voorlopig maakt Feyenoord de sterkste indruk van de topploegen. Al 8 weken op rij pakten de Rotterdammers een overwinning en daarmee nemen ze revanche op de periode van vorig jaar, waarin ze totaal onverwacht zeven keer achter elkaar verloren. Ook nu hopen velen buiten Rotterdam nog op zo'n inzinking, maar heel realistisch lijkt dat niet. Feyenoord pakte in de laatste 8 wedstrijden 24 punten, met het doelsaldo 24-2. De club ligt op koers voor het eerste kampioenschap sinds 1999, al kunnen Ajax en PSV in de toppers nog een boel rechtzetten. Blijft Feyenoord ook in de topduels overeind, dan lijkt er voor Ajax en PSV weinig meer te halen in dit seizoen.