Michael van Gerwen.
Volledig scherm
Michael van Gerwen. © Getty Images

Huldiging van Gerwen bij PSV schot in de roos, nu Kruijswijk en Verstappen nog

Michael van Gerwen profileert zich regelmatig als PSV-supporter en kreeg zondagmiddag een huldiging aangeboden in het Philips Stadion. De darter pakte begin januari voor de tweede keer de PDC-wereldtitel en dat was voor PSV reden om hem vlak na zijn vakantie uit te nodigen voor een ceremonie op de middenstip, gevolgd door een ereronde. Het bij PSV-sc Heerenveen aanwezige publiek omarmde de actie en scandeerde massaal de naam van de pijlenkampioen.Misschien heeft PSV met Van Gerwen een precedent geschapen. Bijna had Steven Kruijswijk afgelopen jaar de Giro d'Italia gewonnen, totdat een sneeuwrand een einde maakte aan zijn droom. Lukt het dit jaar wel, zet Nuenenaar Kruijswijk dan in de rust een keer op de rollenbank in het stadion of laat hem een ereronde rijden. Max Verstappen is ook PSV-fan en een ererondje in zijn Formule 1-wagen zou bij een wereldtitel natuurlijk niet misstaan. Randzaken die bij wedstrijden zoals vandaag randzaken blijven. PSV-sc Heerenveen was een spektakelstuk van het beste soort, met PSV als bijzonder gelukkige winnaar.

  1. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie

    Drie thuis­wed­strij­den voor de top-drie

    Vorige week waren velen ervan overtuigd dat een van de topclubs punten zou laten liggen in een uitwedstrijd. Deze week zijn die geluiden voorafgaand aan het voetbalweekend niet of nauwelijks te horen. Feyenoord speelt thuis tegen FC Groningen, Ajax in eigen huis tegen Sparta en PSV treft in het Philips Stadion FC Utrecht. Voor PSV lijkt de opdracht op voorhand lastig, al is FC Utrecht gemankeerd door blessures. Feyenoord is al wekenlang niet te stoppen en Ajax heeft op papier de meest eenvoudige klus. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie; het zou zomaar eens kunnen dat de topploegen na de winterstop allemaal hun eerste vijf wedstrijden winnen. In dat geval blijft ook komende week maar een vraag centraal staan in de top van de eredivisie. Wie laat de eerste steek vallen?
  2. Top-drie geeft geen krimp

    Top-drie geeft geen krimp

    De drie topploegen in de eredivisie geven voorlopig geen krimp. Ook speelronde 22 bracht geen verandering in de uitgangsposities van Feyenoord, Ajax en PSV. Feyenoord heeft al twee maanden een voorsprong van acht punten op PSV en vijf punten op Ajax en oogt buitengewoon stabiel. Met nog twaalf duels te gaan, is het de grote vraag wie de Rotterdammers gaat stoppen. PSV krijgt over twee weken de kans en die wedstrijd werpt zijn schaduw al weken vooruit. Verliest de ploeg van Phillip Cocu, dan lijkt de titelstrijd gestreden voor wat betreft PSV. Wint PSV, dan haken de Eindhovenaren weer volop aan en is nog van alles mogelijk. Voorlopig maakt Feyenoord de sterkste indruk van de topploegen. Al 8 weken op rij pakten de Rotterdammers een overwinning en daarmee nemen ze revanche op de periode van vorig jaar, waarin ze totaal onverwacht zeven keer achter elkaar verloren. Ook nu hopen velen buiten Rotterdam nog op zo'n inzinking, maar heel realistisch lijkt dat niet. Feyenoord pakte in de laatste 8 wedstrijden 24 punten, met het doelsaldo 24-2. De club ligt op koers voor het eerste kampioenschap sinds 1999, al kunnen Ajax en PSV in de toppers nog een boel rechtzetten. Blijft Feyenoord ook in de topduels overeind, dan lijkt er voor Ajax en PSV weinig meer te halen in dit seizoen.