Volledig scherm
Sam Lammers. © pro shots

Jong PSV weer terug in de top-vijf

Na een moeilijke fase heeft Jong PSV de afgelopen wedstrijden de opgaande lijn weer te pakken. Uit de laatste vier duels in de eerste divisie pakte het team van Pascal Jansen tien punten en dat waren er bijna net zoveel als in de tien wedstrijden daarvoor. Jong PSV leek het helemaal kwijt en raakte vooral in uitduels niks. Inmiddels is met name spits Sam Lammers weer in vorm en staat hij op veertien goals in de eerste divisie.

Regelmatig verschijnt op Twitter de vraag wanneer hij eens een kans krijgt in het eerste elftal. Momenteel traint hij volop mee bij de A-selectie en als Lammers al kansen krijgt, zal dat toch vooral als invaller zijn, op momenten dat dat kan. PSV heeft dit seizoen maar weinig wedstrijden gespeeld waarin Lammers rustig gebracht kon worden. De duels waren te vaak tot het laatste moment spannend en PSV moest bij veel ontmoetingen alles op alles zetten om de zege in extremis veilig te stellen. Op zo'n moment een jeugdspeler laten invallen om hem een kans te geven, is niet direct gebruikelijk.

Met zijn goals heeft Lammers zich vrijdagavond opnieuw op de kaart gezet. Opnieuw bleek, net als in trainingen bij het eerste elftal, dat hij makkelijk scoort en een talent voor de toekomst is. In de volgende wedstrijd (Jong PSV-NAC) speelt hij waarschijnlijk samen met Jürgen Locadia, die dicht bij een rentree is.

poll

Voor een 'sorry' van de overheid voor Q-koortsslachtoffers is het nu te laat

Voor een 'sorry' van de overheid voor Q-koortsslachtoffers is het nu te laat

  • Eens (74%)
  • Oneens (26%)
1532 stemmen