PSV.
Volledig scherm
PSV. © ProShots

Magie van 'Magic Mike' moet PSV op weg helpen tegen Ajax

In de voorbereidingsweek op de topper tegen Ajax was deze week voor de PSV-selectie ook ruimte voor ontspanning ingepland. Tussen de trainingen door was er woensdagavond de traditionele kerstbijeenkomst van de club, met onder meer het optreden van full-time goochelaar Michael Dekker uit Veldhoven, oftewel ‘Magic Mike’. De trukendoos intrigeerde de ruim tweehonderd personeelsleden van PSV, inclusief de spelersgroep van Phillip Cocu.

Dekker liet onder meer de horloges van Héctor Moreno en Santiago Arias verdwijnen, tot hun eigen verbazing. Hij beloofde de PSV’ers zijn truc uit te leggen als ze zondag in Amsterdam van Ajax winnen. „Als ze dat willen, kom ik daarna nog een keer terug. Misschien is het een kleine motivatie voor ze”, zei hij gisteren hoopvol. „Niet omdat ik zelf voor PSV ben trouwens”, haastte hij zich erbij te zeggen. „Ik ben fan van Feyenoord en vind het gunstiger dat er bij de winterstop twee ploegen op zes punten achterstand van Feyenoord staan.” De Rotterdammers moeten dan zelf nog wel even van Vitesse winnen.
Dat een gelijkspel overmorgen puntenverlies voor twee ploegen betekent en Feyenoord misschien wel beter uitkomt, vond de goochelaar geen argument om van mening te veranderen. Hij geeft regelmatig clinics in het Philips Stadion. „In het verleden heb ik ook bij de afscheidswedstrijden van Phillip Cocu en Mark van Bommel al eens zo’n goochelsessie gedaan met spelers. Bij Van Bommel was dat in 2013 en uit die selectie van toen zijn niet veel spelers meer over.”
Vandaag pakken de PSV’ers de draad in sportieve zin weer op en wordt duidelijk of ze inderdaad, op Jürgen Locadia na, allemaal kunnen aanhaken voor de topper. Met horloges. „Ik heb toch maar besloten om ze terug te geven”, aldus de goochelaar. „Verder reikt mijn invloed ook niet.”

  1. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie

    Drie thuis­wed­strij­den voor de top-drie

    Vorige week waren velen ervan overtuigd dat een van de topclubs punten zou laten liggen in een uitwedstrijd. Deze week zijn die geluiden voorafgaand aan het voetbalweekend niet of nauwelijks te horen. Feyenoord speelt thuis tegen FC Groningen, Ajax in eigen huis tegen Sparta en PSV treft in het Philips Stadion FC Utrecht. Voor PSV lijkt de opdracht op voorhand lastig, al is FC Utrecht gemankeerd door blessures. Feyenoord is al wekenlang niet te stoppen en Ajax heeft op papier de meest eenvoudige klus. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie; het zou zomaar eens kunnen dat de topploegen na de winterstop allemaal hun eerste vijf wedstrijden winnen. In dat geval blijft ook komende week maar een vraag centraal staan in de top van de eredivisie. Wie laat de eerste steek vallen?
  2. Top-drie geeft geen krimp

    Top-drie geeft geen krimp

    De drie topploegen in de eredivisie geven voorlopig geen krimp. Ook speelronde 22 bracht geen verandering in de uitgangsposities van Feyenoord, Ajax en PSV. Feyenoord heeft al twee maanden een voorsprong van acht punten op PSV en vijf punten op Ajax en oogt buitengewoon stabiel. Met nog twaalf duels te gaan, is het de grote vraag wie de Rotterdammers gaat stoppen. PSV krijgt over twee weken de kans en die wedstrijd werpt zijn schaduw al weken vooruit. Verliest de ploeg van Phillip Cocu, dan lijkt de titelstrijd gestreden voor wat betreft PSV. Wint PSV, dan haken de Eindhovenaren weer volop aan en is nog van alles mogelijk. Voorlopig maakt Feyenoord de sterkste indruk van de topploegen. Al 8 weken op rij pakten de Rotterdammers een overwinning en daarmee nemen ze revanche op de periode van vorig jaar, waarin ze totaal onverwacht zeven keer achter elkaar verloren. Ook nu hopen velen buiten Rotterdam nog op zo'n inzinking, maar heel realistisch lijkt dat niet. Feyenoord pakte in de laatste 8 wedstrijden 24 punten, met het doelsaldo 24-2. De club ligt op koers voor het eerste kampioenschap sinds 1999, al kunnen Ajax en PSV in de toppers nog een boel rechtzetten. Blijft Feyenoord ook in de topduels overeind, dan lijkt er voor Ajax en PSV weinig meer te halen in dit seizoen.