EPA
Volledig scherm
EPA

Narsingh verdient een net afscheid bij PSV

Collega's uit Wales spraken vanmiddag uitgebreid met Luciano Narsingh over zijn stap naar Swansea City. Met een van hen had ik vanmiddag contact vanwege een analyse over de rechtsbuiten. Het viel hem op dat de 26-jarige aanvaller heel dankbaar terugkeek op de periode bij PSV, al was ook in het gesprek met de Welshmen de conclusie van Narsingh dat het voor alle partijen beter was om na 4,5 jaar een nieuwe stap te zetten. Narsingh levert voor PSV geen hoofdprijs, maar in ieder geval nog een kleine 5 miljoen euro op. Dat is een nette prijs voor een speler die nog maar een contract voor een half jaar had, hoewel er wel een toezegging lag om het contract met een jaar te verlengen. De facto kocht Swansea dus een verbintenis van anderhalf jaar af.

De transfer was vandaag na de uitslagen van de medische keuring snel beklonken, waarna Narsingh al werd gepresenteerd. Een van de langstdienende PSV'ers verdwijnt daarmee van De Herdgang. Het blijft altijd even wennen, maar in de voetballerij raast soms een trein voorbij die een of meerdere actoren bij PSV ineens naar een nieuwe bestemming voert.
Ik denk niet dat veel supporters in het Philips Stadion heel rouwig zijn om het vertrek van Narsingh. Toch verdient hij later dit seizoen een net afscheid. Waarom? Narsingh heeft zich keurig aan de afspraak gehouden om voor een behoorlijke transfersom weg te gaan. Daarnaast heeft hij zich ook zeer correct opgesteld nadat hij werd uitgefloten in het Philips Stadion. Geen rare manieren of gebaren, geen vingers voor de mond. Nee, hij was kritisch op zichzelf en vond dat hij zelf maar beter had moeten spelen. Het is niet iedereen gegeven om zo te redeneren, hoewel het in feite de normaalste zaak van de wereld is. Tenslotte heeft Narsingh op een aantal momenten ook wel degelijk een sportieve bijdrage aan het succes van PSV in de afgelopen jaren gehad. En ja, hij miste in Madrid een cruciale penalty, maar er staat me iets bij dat dat meer Nederlandse spelers in de historie is overkomen. Zijn coach bij PSV kan erover meepraten.
Narsingh neemt afscheid als tweevoudig kampioen bij PSV. Of hij het in de Premier League zal redden, valt nog te bezien. Bij PSV heeft hij lang niet altijd voldaan, maar was hij ook minder slecht dan her en der beweerd. Narsingh is een speler met heel specifieke kwaliteiten, die in de counter buitengewoon nuttig kan zijn, maar zijn vorm tot op heden niet over een langere periode wist vast te houden.

  1. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie

    Drie thuis­wed­strij­den voor de top-drie

    Vorige week waren velen ervan overtuigd dat een van de topclubs punten zou laten liggen in een uitwedstrijd. Deze week zijn die geluiden voorafgaand aan het voetbalweekend niet of nauwelijks te horen. Feyenoord speelt thuis tegen FC Groningen, Ajax in eigen huis tegen Sparta en PSV treft in het Philips Stadion FC Utrecht. Voor PSV lijkt de opdracht op voorhand lastig, al is FC Utrecht gemankeerd door blessures. Feyenoord is al wekenlang niet te stoppen en Ajax heeft op papier de meest eenvoudige klus. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie; het zou zomaar eens kunnen dat de topploegen na de winterstop allemaal hun eerste vijf wedstrijden winnen. In dat geval blijft ook komende week maar een vraag centraal staan in de top van de eredivisie. Wie laat de eerste steek vallen?
  2. Top-drie geeft geen krimp

    Top-drie geeft geen krimp

    De drie topploegen in de eredivisie geven voorlopig geen krimp. Ook speelronde 22 bracht geen verandering in de uitgangsposities van Feyenoord, Ajax en PSV. Feyenoord heeft al twee maanden een voorsprong van acht punten op PSV en vijf punten op Ajax en oogt buitengewoon stabiel. Met nog twaalf duels te gaan, is het de grote vraag wie de Rotterdammers gaat stoppen. PSV krijgt over twee weken de kans en die wedstrijd werpt zijn schaduw al weken vooruit. Verliest de ploeg van Phillip Cocu, dan lijkt de titelstrijd gestreden voor wat betreft PSV. Wint PSV, dan haken de Eindhovenaren weer volop aan en is nog van alles mogelijk. Voorlopig maakt Feyenoord de sterkste indruk van de topploegen. Al 8 weken op rij pakten de Rotterdammers een overwinning en daarmee nemen ze revanche op de periode van vorig jaar, waarin ze totaal onverwacht zeven keer achter elkaar verloren. Ook nu hopen velen buiten Rotterdam nog op zo'n inzinking, maar heel realistisch lijkt dat niet. Feyenoord pakte in de laatste 8 wedstrijden 24 punten, met het doelsaldo 24-2. De club ligt op koers voor het eerste kampioenschap sinds 1999, al kunnen Ajax en PSV in de toppers nog een boel rechtzetten. Blijft Feyenoord ook in de topduels overeind, dan lijkt er voor Ajax en PSV weinig meer te halen in dit seizoen.