Volledig scherm
© anp

Nieuwe transferkans voor Narsingh in de winter

PSV en Luciano Narsingh hadden deze zomer graag afscheid van elkaar genomen. Met nog een 1-jarig contract had hij voor PSV een tamelijk bescheiden, maar acceptabele transfersom kunnen opleveren en had Narsingh na twee titelseizoenen met opgeheven hoofd kunnen vertrekken. Zo ver kwam het uiteindelijk niet, omdat de clubs met interesse niet interessant genoeg waren of te laat kwamen. Het Britse Sunderland meldde zich op de slotdag van de transfermarkt concreet en begrijpelijkerwijs zei Narsingh nee tegen het aanbod van de Engelsen. Dat ze zich pas op 31 augustus echt hard voor Narsingh wilden maken, was ook geen teken van al te veel vertrouwen.

Narsingh besloot dus te blijven en dat kon bij het PSV-publiek niet op al te veel instemming rekenen. Ondanks zijn niet te verwaarlozen bijdrage in de afgelopen jaren slaagde de 26-jarige aanvaller er nooit in een lieveling van de fans te worden. Hij scoorde in Champions League-duels en was belangrijk in enkele toppers, maar in te veel wedstrijden was het ook 'net niet' of 'helemaal niet'. Bij zijn komst naar Eindhoven rekenden velen erop dat de assistenkoning van Heerenveen ook bij PSV de spits volop zou bedienen en af en toe zelf raak zou schieten. Narsingh miste nogal wat kansen en raakte in een behoorlijk aantal wedstrijden niets, maar toonde zich soms ook als een speler met specifieke kwaliteiten. In een goed duel haalde hij regelmatig de achterlijn en mede dankzij zijn snelheid kon 'countermachine' PSV de afgelopen jaren nogal eens toeslaan. Een zware blessure aan het einde van 2012 wierp hem lange tijd ver terug, maar hij wist telkens terug te keren in de basis bij PSV en zelfs bij Oranje.

In de winterstop gaan PSV en de rechtsbuiten opnieuw proberen om een overgang te realiseren, waardoor er voor PSV ook ruimte ontstaat om een vervanger te halen. Narsingh moet een miljoen of zes opleveren en dat is voor bijna alle clubs in de Premier League een bedrag dat zonder enig probleem op te hoesten is. Vragen is nog niet krijgen en de kans lijkt me groot dat het uiteindelijke bedrag iets lager gaat uitvallen.

Hoewel PSV met Jozefzoon, Pereiro, Locadia, Zinchenko en Bergwijn in principe vijf alternatieven heeft, is een impuls bij een vertrek noodzakelijk om de bezetting ook kwalitatief op orde te houden.


  1. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie

    Drie thuis­wed­strij­den voor de top-drie

    Vorige week waren velen ervan overtuigd dat een van de topclubs punten zou laten liggen in een uitwedstrijd. Deze week zijn die geluiden voorafgaand aan het voetbalweekend niet of nauwelijks te horen. Feyenoord speelt thuis tegen FC Groningen, Ajax in eigen huis tegen Sparta en PSV treft in het Philips Stadion FC Utrecht. Voor PSV lijkt de opdracht op voorhand lastig, al is FC Utrecht gemankeerd door blessures. Feyenoord is al wekenlang niet te stoppen en Ajax heeft op papier de meest eenvoudige klus. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie; het zou zomaar eens kunnen dat de topploegen na de winterstop allemaal hun eerste vijf wedstrijden winnen. In dat geval blijft ook komende week maar een vraag centraal staan in de top van de eredivisie. Wie laat de eerste steek vallen?
  2. Top-drie geeft geen krimp

    Top-drie geeft geen krimp

    De drie topploegen in de eredivisie geven voorlopig geen krimp. Ook speelronde 22 bracht geen verandering in de uitgangsposities van Feyenoord, Ajax en PSV. Feyenoord heeft al twee maanden een voorsprong van acht punten op PSV en vijf punten op Ajax en oogt buitengewoon stabiel. Met nog twaalf duels te gaan, is het de grote vraag wie de Rotterdammers gaat stoppen. PSV krijgt over twee weken de kans en die wedstrijd werpt zijn schaduw al weken vooruit. Verliest de ploeg van Phillip Cocu, dan lijkt de titelstrijd gestreden voor wat betreft PSV. Wint PSV, dan haken de Eindhovenaren weer volop aan en is nog van alles mogelijk. Voorlopig maakt Feyenoord de sterkste indruk van de topploegen. Al 8 weken op rij pakten de Rotterdammers een overwinning en daarmee nemen ze revanche op de periode van vorig jaar, waarin ze totaal onverwacht zeven keer achter elkaar verloren. Ook nu hopen velen buiten Rotterdam nog op zo'n inzinking, maar heel realistisch lijkt dat niet. Feyenoord pakte in de laatste 8 wedstrijden 24 punten, met het doelsaldo 24-2. De club ligt op koers voor het eerste kampioenschap sinds 1999, al kunnen Ajax en PSV in de toppers nog een boel rechtzetten. Blijft Feyenoord ook in de topduels overeind, dan lijkt er voor Ajax en PSV weinig meer te halen in dit seizoen.