Volledig scherm
© Pro Shots

Nog een tik voor Jetro Willems

Eerst de kritiek van PSV-coach Phillip Cocu op dinsdagavond en nu de conclusie van bondscoach Danny Blind. Het is niet de week van Jetro Willems, de linkbsback van PSV. Hij is zijn plek bij Oranje kwijt en kan zich de komende weken op De Herdgang voorbereiden op het laatste wedstrijdblok van PSV tot de winterstop.

Afgelopen zomer kwam het voor Willems niet tot een transfer en dat was verrassend. Een aantal clubs, waaronder Olympique Lyon en AS Monaco, was voor hem in de markt maar uiteindelijk kwam het niet tot een overgang. Nu de transfermarkt al twee maanden dicht is, heeft hij nog steeds zijn contract niet verlengd. Volgens trainer Phillip Cocu ziet het er wat dat betreft goed uit. De trainer gaf voor het duel met FC Twente de indruk dat een akkoord niet heel ver weg hoeft te zijn. Cocu en de leiding van PSV maken zich meer zorgen om de vorm van Willems, die volgens de coach geruime tijd een stijgende lijn vertoonde. Fysiek is er volgens de trainer geen enkel beletsel waardoor het voor Willems moeilijk zou zijn om te presteren. Tegen Bayern München was de linksback het weer kwijt, nadat zijn vorm volgens Cocu geruime tijd een stijgende lijn liet zien. Na rust bleek tegen Bayern dat Joshua Brenet op dit moment een betere indruk maakt en dat heeft hij na zijn belabberde start van vorig seizoen en in het nieuwe voetbaljaar wel vaker laten zien. Het is aan Willems om dit weer te veranderen.


  1. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie

    Drie thuis­wed­strij­den voor de top-drie

    Vorige week waren velen ervan overtuigd dat een van de topclubs punten zou laten liggen in een uitwedstrijd. Deze week zijn die geluiden voorafgaand aan het voetbalweekend niet of nauwelijks te horen. Feyenoord speelt thuis tegen FC Groningen, Ajax in eigen huis tegen Sparta en PSV treft in het Philips Stadion FC Utrecht. Voor PSV lijkt de opdracht op voorhand lastig, al is FC Utrecht gemankeerd door blessures. Feyenoord is al wekenlang niet te stoppen en Ajax heeft op papier de meest eenvoudige klus. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie; het zou zomaar eens kunnen dat de topploegen na de winterstop allemaal hun eerste vijf wedstrijden winnen. In dat geval blijft ook komende week maar een vraag centraal staan in de top van de eredivisie. Wie laat de eerste steek vallen?
  2. Top-drie geeft geen krimp

    Top-drie geeft geen krimp

    De drie topploegen in de eredivisie geven voorlopig geen krimp. Ook speelronde 22 bracht geen verandering in de uitgangsposities van Feyenoord, Ajax en PSV. Feyenoord heeft al twee maanden een voorsprong van acht punten op PSV en vijf punten op Ajax en oogt buitengewoon stabiel. Met nog twaalf duels te gaan, is het de grote vraag wie de Rotterdammers gaat stoppen. PSV krijgt over twee weken de kans en die wedstrijd werpt zijn schaduw al weken vooruit. Verliest de ploeg van Phillip Cocu, dan lijkt de titelstrijd gestreden voor wat betreft PSV. Wint PSV, dan haken de Eindhovenaren weer volop aan en is nog van alles mogelijk. Voorlopig maakt Feyenoord de sterkste indruk van de topploegen. Al 8 weken op rij pakten de Rotterdammers een overwinning en daarmee nemen ze revanche op de periode van vorig jaar, waarin ze totaal onverwacht zeven keer achter elkaar verloren. Ook nu hopen velen buiten Rotterdam nog op zo'n inzinking, maar heel realistisch lijkt dat niet. Feyenoord pakte in de laatste 8 wedstrijden 24 punten, met het doelsaldo 24-2. De club ligt op koers voor het eerste kampioenschap sinds 1999, al kunnen Ajax en PSV in de toppers nog een boel rechtzetten. Blijft Feyenoord ook in de topduels overeind, dan lijkt er voor Ajax en PSV weinig meer te halen in dit seizoen.