Volledig scherm
© ProShots

PSV-jeugd levert wel in Europa

Voor de Champions League-wedstrijd van PSV tegen FK Rostov speelde de A1 van PSV tegen talenten uit Rusland. Uit had de ploeg van Geert Brusselers al met 0-6 gewonnen en ook thuis werd het weer 6-0. Een matige tegenstander, maar het moet gezegd dat PSV in de eerste helft ook uitstekend voor de dag kwam. Opnieuw werd het 6-0 en dat was een terechte uitslag, gelet op het enorme krachtsverschil.

Iedereen blij op het jeugdcomplex bij PSV, waar hoofd jeugdopleidingen Art Langeler terecht constateerde dat PSV zich onder andere kon meten met Atlético Madrid en Bayern München en in de eindafrekening beter bleek. Het team van Brusselers eindigde boven de beloftenploegen van deze twee formaties en dat mag een prima prestatie worden genoemd. De winst zit voor de jeugd volgens Langeler en Brusselers ook in het feit dat de Nederlandse talenten ploegen ontmoeten die verschillende speelstijlen hanteren. Hun opleiding wordt daarmee alleen maar completer.
Ondanks de fraaie prestatie blijft het maar afwachten wat der de komende jaren in het Philips Stadion doorkomt van de huidige lichting. Rigo? Obispo? Lammers? Zomaar wat talenten die het in Eindhoven momenteel goed doen. Het belangrijkste voor hen is dat de coach van PSV 1 hen op een gegeven moment rijp genoeg acht voor een rol bij het eerste elftal. Lukt dat niet, dan is het hoogst haalbare in eerste instantie de eerste divisie.

poll

4D-cinema zou voor mij een reden zijn om vaker naar de bioscoop te gaan

4D-cinema zou voor mij een reden zijn om vaker naar de bioscoop te gaan

  • Eens (52%)
  • Oneens (48%)
312 stemmen