Volledig scherm
Jetro Willems. © Irene Wouters

PSV kan niet de hoofdprijs voor Jetro Willems vragen

Gisteravond werd duidelijk dat PSV mikt op een bedrag van 8 tot 10 miljoen euro, bij een verkoop van Jetro Willems. In de praktijk is een opbrengst vooraf niet zo eenvoudig vast te stellen, omdat clubs vaak tal van bonusconstructies afspraken.

Bij plaatsing voor de Champions League, goede prestaties daarin of een x aantal wedstrijden van de verkochte speler kan een transferbedrag soms flink oplopen. Ook een doorverkooppercentage kan soms nog een flinke meevaller opleveren.

Het bedrag dat PSV voor Willems wil krijgen, valt sommigen tegen en sommigen mee. De linksback heeft nog maar een contract voor een seizoen en heeft bovendien niet het beste jaar in zijn carrière achter de rug. Na een zware knieblessure verliep de tweede seizoenshelft met horten en stoten. Willems had in het seizoen 2014-2015 een topjaar, waarna hij waarschijnlijk voor veel meer geld verkocht had kunnen worden. Hij raakte in de zomer geblesseerd en een toptransfer bleef uit.

Als PSV pakweg 9 miljoen voor Willems kan krijgen en hij wil naar de club die dit (met de optelsom van alle verwachte inkomsten uit toeters en bellen) wil betalen, zal er in Eindhoven toch tevredenheid zijn. Willems is in 2011 voor nog geen miljoen euro naar Eindhoven gekomen en dat zou betekenen dat PSV goed op hem verdient.

  1. Hema in Asten op de vingers getikt na verstrekken bewakingsbeelden aan wraakvader Mario Haazen

    Hema in Asten op de vingers getikt na verstrekken be­wa­kings­beel­den aan wraakvader Mario Haazen

    ASTEN - De Hema in Asten is zijn boekje te buiten gegaan door bewakingsbeelden te verstrekken aan wraakvader Mario Haazen. De landelijke Hema-organisatie concludeert dat na intern onderzoek. "We nemen de privacy van onze klanten heel serieus. De Hema behandelt privacygevoelige informatie in strikte overeenstemming met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Dit incident is niet in lijn met ons beleid", zegt een woordvoerster van het bedrijf.

poll

Voor een 'sorry' van de overheid voor Q-koortsslachtoffers is het nu te laat

Voor een 'sorry' van de overheid voor Q-koortsslachtoffers is het nu te laat

  • Eens (69%)
  • Oneens (31%)
521 stemmen