Jetro Willems.
Volledig scherm
Jetro Willems. © Irene Wouters

PSV kan niet de hoofdprijs voor Jetro Willems vragen

Gisteravond werd duidelijk dat PSV mikt op een bedrag van 8 tot 10 miljoen euro, bij een verkoop van Jetro Willems. In de praktijk is een opbrengst vooraf niet zo eenvoudig vast te stellen, omdat clubs vaak tal van bonusconstructies afspraken.

Bij plaatsing voor de Champions League, goede prestaties daarin of een x aantal wedstrijden van de verkochte speler kan een transferbedrag soms flink oplopen. Ook een doorverkooppercentage kan soms nog een flinke meevaller opleveren.

Het bedrag dat PSV voor Willems wil krijgen, valt sommigen tegen en sommigen mee. De linksback heeft nog maar een contract voor een seizoen en heeft bovendien niet het beste jaar in zijn carrière achter de rug. Na een zware knieblessure verliep de tweede seizoenshelft met horten en stoten. Willems had in het seizoen 2014-2015 een topjaar, waarna hij waarschijnlijk voor veel meer geld verkocht had kunnen worden. Hij raakte in de zomer geblesseerd en een toptransfer bleef uit.

Als PSV pakweg 9 miljoen voor Willems kan krijgen en hij wil naar de club die dit (met de optelsom van alle verwachte inkomsten uit toeters en bellen) wil betalen, zal er in Eindhoven toch tevredenheid zijn. Willems is in 2011 voor nog geen miljoen euro naar Eindhoven gekomen en dat zou betekenen dat PSV goed op hem verdient.

  1. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie

    Drie thuis­wed­strij­den voor de top-drie

    Vorige week waren velen ervan overtuigd dat een van de topclubs punten zou laten liggen in een uitwedstrijd. Deze week zijn die geluiden voorafgaand aan het voetbalweekend niet of nauwelijks te horen. Feyenoord speelt thuis tegen FC Groningen, Ajax in eigen huis tegen Sparta en PSV treft in het Philips Stadion FC Utrecht. Voor PSV lijkt de opdracht op voorhand lastig, al is FC Utrecht gemankeerd door blessures. Feyenoord is al wekenlang niet te stoppen en Ajax heeft op papier de meest eenvoudige klus. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie; het zou zomaar eens kunnen dat de topploegen na de winterstop allemaal hun eerste vijf wedstrijden winnen. In dat geval blijft ook komende week maar een vraag centraal staan in de top van de eredivisie. Wie laat de eerste steek vallen?
  2. Top-drie geeft geen krimp

    Top-drie geeft geen krimp

    De drie topploegen in de eredivisie geven voorlopig geen krimp. Ook speelronde 22 bracht geen verandering in de uitgangsposities van Feyenoord, Ajax en PSV. Feyenoord heeft al twee maanden een voorsprong van acht punten op PSV en vijf punten op Ajax en oogt buitengewoon stabiel. Met nog twaalf duels te gaan, is het de grote vraag wie de Rotterdammers gaat stoppen. PSV krijgt over twee weken de kans en die wedstrijd werpt zijn schaduw al weken vooruit. Verliest de ploeg van Phillip Cocu, dan lijkt de titelstrijd gestreden voor wat betreft PSV. Wint PSV, dan haken de Eindhovenaren weer volop aan en is nog van alles mogelijk. Voorlopig maakt Feyenoord de sterkste indruk van de topploegen. Al 8 weken op rij pakten de Rotterdammers een overwinning en daarmee nemen ze revanche op de periode van vorig jaar, waarin ze totaal onverwacht zeven keer achter elkaar verloren. Ook nu hopen velen buiten Rotterdam nog op zo'n inzinking, maar heel realistisch lijkt dat niet. Feyenoord pakte in de laatste 8 wedstrijden 24 punten, met het doelsaldo 24-2. De club ligt op koers voor het eerste kampioenschap sinds 1999, al kunnen Ajax en PSV in de toppers nog een boel rechtzetten. Blijft Feyenoord ook in de topduels overeind, dan lijkt er voor Ajax en PSV weinig meer te halen in dit seizoen.