Volledig scherm
ANP

PSV moet op zoek naar nieuwe commissaris

Hans van Breukelen was voor PSV de afgelopen jaren achter de schermen actief. In een rol als commissaris leek de oud-keeper nog jarenlang mee te kunnen. Af en toe trad hij uit de schaduw, bijvoorbeeld als hij met de meest betrokken supporters op De Herdgang in discussie ging. Meestal een aardig schouwspel, waarbij de toezichthouder iedere vorm van opportunisme hekelde.

Nu Van Breukelen vertrekt bij PSV en weer kiest voor de frontlinie, rijst direct de vraag wie hem zou moeten opvolgen. Geschikte kandidaten voor zo'n functie liggen niet voor het oprapen. PSV heeft nu een raad van commissarissen met nog drie topmannen uit het bedrijfsleven. Idealiter wordt dus een 'voetbalgezicht' aan de raad toegevoegd. Dat zou iemand moeten zien die enige afstand heeft tot het huidige topvoetbal en ook tot PSV. De commissaris is een controleur, die op gezette tijden bekijkt of het bestuur van PSV goed beleid voert en of de club op de goede koers ligt. Soms moet een commissaris statutaire goedkeuring geven.

Gisteren vielen onder meer de namen van Ronald Waterreus en Guus Hiddink. Allebei lijken ze, om verschillende redenen, niet direct voor de hand te liggen. Wie dan wel, hoor ik u zeggen. Het zal niet zo makkelijk zijn om deze post goed in te vullen, verwacht ik.

 1. Twee gewonden bij ongeval op A58 bij Oirschot
  Play
  VIDEO

  Twee gewonden bij ongeval op A58 bij Oirschot

  OIRSCHOT - Bij het ongeval vrijdagmiddag op de A58 bij Oirschot zijn twee mannen gewond geraakt. Rond 15.00 uur kwamen een vrachtwagen, een personenauto en een touringcar met elkaar in botsing op de snelweg in de richting van Eindhoven. De auto kwam daarbij klem te zitten tussen de truck en de bus. De twee slachtoffers zaten bekneld in de auto. De vrachtwagenchauffeur en de chauffeur van de touringcar bleven ongedeerd. In de touringcar zaten zo'n veertig Italiaanse passagiers, niemand van hen is gewond geraakt.

poll

Voor een 'sorry' van de overheid voor Q-koortsslachtoffers is het nu te laat

Voor een 'sorry' van de overheid voor Q-koortsslachtoffers is het nu te laat

 • Eens (73%)
 • Oneens (27%)
964 stemmen