Volledig scherm
© Thinkstock

Roddels, halve waarheden en werkelijkheid

Half juli loopt de transferkoorts bij veel supporters traditioneel hoog op. Het is de periode waarin nieuwe spelers meestal bij hun club beginnen en ook bij PSV is dat niet anders. Bij ieder interview met technisch manager Marcel Brands luisteren de fans aandachtig. Wat zou hij nog van plan zijn?

Waar Brands vroeger via de camera's nieuws bekend kon maken, is dat nu allang niet meer het geval. Sociale media zijn leidend in alles. Twitter is al jarenlang hét medium waar de transferliefhebbers elkaar vinden. Roddels, halve waarheden en de werkelijkheid lopen door elkaar heen en dat heeft het er niet bepaald overzichtelijker op gemaakt. Elk gerucht uit binnen- of buitenland zou misschien waar kunnen zijn. Neem nu de berichtgeving rondom de Portugese aanvaller Bruma. Alleen al de webberichten waarin hij is gekoppeld aan PSV uitprinten, zou een flink bos aan papier kosten.

Volgens PSV is er allemaal niet zoveel aan de hand. De makelaar van Bruma zou natuurlijk een stuwende kracht achter de stroom van nieuws kunnen zijn. Het is vooral Galatasaray dat nu een transfer verhindert, omdat de vraagprijs te hoog is. Eén belletje vanuit Turkije en alles kan zomaar weer anders zijn. Bruma is nog niet afgeschreven door PSV, zoveel is wel duidelijk. Volgt er geen belletje meer vanuit de leiding van Galatasaray, dan is dat dus wel het geval.

  1. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie

    Drie thuis­wed­strij­den voor de top-drie

    Vorige week waren velen ervan overtuigd dat een van de topclubs punten zou laten liggen in een uitwedstrijd. Deze week zijn die geluiden voorafgaand aan het voetbalweekend niet of nauwelijks te horen. Feyenoord speelt thuis tegen FC Groningen, Ajax in eigen huis tegen Sparta en PSV treft in het Philips Stadion FC Utrecht. Voor PSV lijkt de opdracht op voorhand lastig, al is FC Utrecht gemankeerd door blessures. Feyenoord is al wekenlang niet te stoppen en Ajax heeft op papier de meest eenvoudige klus. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie; het zou zomaar eens kunnen dat de topploegen na de winterstop allemaal hun eerste vijf wedstrijden winnen. In dat geval blijft ook komende week maar een vraag centraal staan in de top van de eredivisie. Wie laat de eerste steek vallen?
  2. Top-drie geeft geen krimp

    Top-drie geeft geen krimp

    De drie topploegen in de eredivisie geven voorlopig geen krimp. Ook speelronde 22 bracht geen verandering in de uitgangsposities van Feyenoord, Ajax en PSV. Feyenoord heeft al twee maanden een voorsprong van acht punten op PSV en vijf punten op Ajax en oogt buitengewoon stabiel. Met nog twaalf duels te gaan, is het de grote vraag wie de Rotterdammers gaat stoppen. PSV krijgt over twee weken de kans en die wedstrijd werpt zijn schaduw al weken vooruit. Verliest de ploeg van Phillip Cocu, dan lijkt de titelstrijd gestreden voor wat betreft PSV. Wint PSV, dan haken de Eindhovenaren weer volop aan en is nog van alles mogelijk. Voorlopig maakt Feyenoord de sterkste indruk van de topploegen. Al 8 weken op rij pakten de Rotterdammers een overwinning en daarmee nemen ze revanche op de periode van vorig jaar, waarin ze totaal onverwacht zeven keer achter elkaar verloren. Ook nu hopen velen buiten Rotterdam nog op zo'n inzinking, maar heel realistisch lijkt dat niet. Feyenoord pakte in de laatste 8 wedstrijden 24 punten, met het doelsaldo 24-2. De club ligt op koers voor het eerste kampioenschap sinds 1999, al kunnen Ajax en PSV in de toppers nog een boel rechtzetten. Blijft Feyenoord ook in de topduels overeind, dan lijkt er voor Ajax en PSV weinig meer te halen in dit seizoen.