Stijn Schaars.
Volledig scherm
Stijn Schaars. © Kay In t Veen/Pro Shots

Schaars weg bij PSV

Afgelopen najaar gaf Louis van Gaal in Manchester een compliment aan Stijn Schaars. Hij had kort daarvoor op de training bij PSV uitgehaald naar de 'B.V.-tjes' en hekelde een ploeggenoot op de training. Volgens Van Gaal had Schaars daarmee de boel op scherp gezet bij PSV.

Wat de invloed van zijn actie nu precies is geweest, is niet te meten. Feit is wel dat PSV uiteindelijk overwinterde in de Champions League. Op het veld had Schaars daarop weinig invloed, daarbuiten misschien wel.

Lang leek hij vorig seizoen als schlemiel te vertrekken. Schaars had in de thuiswedstrijd tegen Excelsior een fout gemaakt waardoor PSV twee punten verspeelde. PSV dreigde het kampioenschap daardoor mis te lopen. Uiteindelijk ging hij toch nog in de polonaise weg en trainde hij de afgelopen weken nog mee bij PSV, alsof hij gewoon nog onder contract stond. In Heerenveen moet hij zijn inzet van de laatste maand zien te verzilveren.

  1. Zij aan zij in Valkenswaard, voelt ook wel ongemakkelijk
    video

    Zij aan zij in Valkenswaard, voelt ook wel ongemakkelijk

    VALKENSWAARD – Vrachtwagens aanhouden en flyers met autodropjes uitdelen aan chauffeurs? De wethouders van Valkenswaard en Waalre, Mart Wijnen en José van Dijk, bleken er geen kei in vanochtend. De twee gaven bij café ’t Oude Wandelpark op de Eindhovenseweg het officiële startschot voor de campagne van beide gemeenten om vrachtverkeer uit de dorpskernen te weren. Een spandoek ophangen, dat ging nog wel. Maar de foldertjes met snoepjes bleven voor een groot deel onaangeroerd.

poll

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

Het afsluiten van de Vestdijk komt de binnenstad van Eindhoven ten goede

  • Eens (27%)
  • Oneens (73%)
3231 stemmen