Marcel Brands.
Volledig scherm
Marcel Brands. © Pro Shots

Wie reizen met PSV mee naar een trainingskamp, naast de spelers?

Wie lopen er afgezien van de spelers nou allemaal rond bij PSV, tijdens zo'n buitenlands trainingskamp? Die vraag wordt regelmatig gesteld door mensen die de club niet van dichtbij volgen, maar er wel alles over willen weten. De afgelopen jaren zijn nogal wat nieuwe gezichten tot de staf toegetreden en bovendien neemt PSV ook bij trainingskampen meerdere media-functionarissen mee, die zelf producties maken. Dat geldt ook al voor Jong PSV, waar eveneens twee medewerkers van het mediateam van PSV verblijven, naast een technische en medische staf. In het navolgende zal ik me verder beperken tot PSV 1, waar naast de spelersgroep van 26 voetballers ook 20 functionarissen meereisden en 2 mensen later komen.

Trainers, begeleiding, leidingHoofdcoach Phillip Cocu heeft in Jerez de la Frontera uiteraard zijn assistenten Ruud Brood en Chris van der Weerden meegenomen. Daarnaast is Ruud Hesp de keeperstrainer van PSV, Luc Nilis spitsentrainer en Egid Kiesouw fysiek trainer. Zij worden onder meer ondersteund door team-manager Mart van den Heuvel, perschef Thijs Slegers, video-analist Wim Rip en materiaalman Marcel Hover. Technisch manager Marcel Brands is eveneens van de partij. Algemeen directeur Toon Gerbrands arriveert vandaag, net als hoofd jeugdopleidingen Art Langeler, die overigens maar 1 dag op bezoek komt.

Medische stafPSV heeft tijdens het trainingskamp de beschikking over Ward van Zoest, medisch manager van TopSupport. Daarnaast zijn ook de fysiotherapeuten Cees van der Linden en Maarten Gozeling van de partij, net als masseur/verzorger Eddy Pepels.

Media-team

Naast Slegers heeft PSV ook de beschikking over redacteuren voor sociale media en de eigen website (PSV.nl), een cameraman en verslaggever. In totaal gaat het om vijf mensen. Naast dit kwintet reizen als gezegd nog twee medewerkers van PSV Media mee naar Jong PSV.

Buiten PSV om reisden voor de trainingsweek ook 4 journalisten en 1 supporter mee, die dagelijks op het (vrij toegankelijke) trainingsveld in Jerez de la Frontera staan. Toeschouwers waren er verder niet of nauwelijks. Het bescheiden legertje journalisten krijgt vrijdag nog enige uitbreiding.


  1. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie

    Drie thuis­wed­strij­den voor de top-drie

    Vorige week waren velen ervan overtuigd dat een van de topclubs punten zou laten liggen in een uitwedstrijd. Deze week zijn die geluiden voorafgaand aan het voetbalweekend niet of nauwelijks te horen. Feyenoord speelt thuis tegen FC Groningen, Ajax in eigen huis tegen Sparta en PSV treft in het Philips Stadion FC Utrecht. Voor PSV lijkt de opdracht op voorhand lastig, al is FC Utrecht gemankeerd door blessures. Feyenoord is al wekenlang niet te stoppen en Ajax heeft op papier de meest eenvoudige klus. Drie thuiswedstrijden voor de top-drie; het zou zomaar eens kunnen dat de topploegen na de winterstop allemaal hun eerste vijf wedstrijden winnen. In dat geval blijft ook komende week maar een vraag centraal staan in de top van de eredivisie. Wie laat de eerste steek vallen?
  2. Top-drie geeft geen krimp

    Top-drie geeft geen krimp

    De drie topploegen in de eredivisie geven voorlopig geen krimp. Ook speelronde 22 bracht geen verandering in de uitgangsposities van Feyenoord, Ajax en PSV. Feyenoord heeft al twee maanden een voorsprong van acht punten op PSV en vijf punten op Ajax en oogt buitengewoon stabiel. Met nog twaalf duels te gaan, is het de grote vraag wie de Rotterdammers gaat stoppen. PSV krijgt over twee weken de kans en die wedstrijd werpt zijn schaduw al weken vooruit. Verliest de ploeg van Phillip Cocu, dan lijkt de titelstrijd gestreden voor wat betreft PSV. Wint PSV, dan haken de Eindhovenaren weer volop aan en is nog van alles mogelijk. Voorlopig maakt Feyenoord de sterkste indruk van de topploegen. Al 8 weken op rij pakten de Rotterdammers een overwinning en daarmee nemen ze revanche op de periode van vorig jaar, waarin ze totaal onverwacht zeven keer achter elkaar verloren. Ook nu hopen velen buiten Rotterdam nog op zo'n inzinking, maar heel realistisch lijkt dat niet. Feyenoord pakte in de laatste 8 wedstrijden 24 punten, met het doelsaldo 24-2. De club ligt op koers voor het eerste kampioenschap sinds 1999, al kunnen Ajax en PSV in de toppers nog een boel rechtzetten. Blijft Feyenoord ook in de topduels overeind, dan lijkt er voor Ajax en PSV weinig meer te halen in dit seizoen.