Volledig scherm
© Toon Gerbrands

Burgemeester Jorritsma opent supporterscafé De Aftrap op nieuwe locatie

VIDEOEINDHOVEN - PSV-supporterscafé De Aftrap is zondagmiddag even na twee uur geopend op de nieuwe locatie door burgemeester John Jorritsma en PSV-directeur Toon Gerbrands. Ze onthulden een paar uur voor de thuiswedstrijd tegen Willem II een roestvrijstalen PSV-logo in het café, afkomstig uit het stadion.

,,Jullie mogen trots zijn op wat er hier staat", zei Gerbrands. Hij noemde het 'ook voor PSV een mooi moment'. Het zal heel wat jaren geleden zijn dat voor het laatst een burgemeester een biertje dronk in het supporterscafé. Burgemeester Jorritsma proostte met een bekertje bier in zijn hand en doet z'n best in te burgeren in Eindhoven. "Laten we samen vechten voor ons clubje PSV", sprak hij de juichende supporters toe. Hij liet nog maar eens merken dat het vinden van de tijdelijke locatie een hele klus was. Uitbaters Erwin en Hans de Kruyff kregen uit zijn handen een cheque om een graffitikunstwerk bij het supporterscafé te laten maken.

Politie
De Aftrap moest wijken voor een uitbreiding van de politie. Die is eigenaar van het terrein waar de kroeg tot voor kort was gevestigd. Op de nieuwe locatie - zo'n honderd meter verderop - aan de Vonderweg, vlakbij het stadion, kan het supporterscafé vijf jaar blijven. Ondertussen zoekt de gemeente naar een permanente oplossing.

Uitbater Erwin de Kruyff is erg te spreken over de hulp van de politie en PSV bij het regelen van het nieuwe onderkomen. De samenwerking met de gemeente verliep stroever. Maar over de inzet van de relatief nieuwe burgemeester heeft De Kruyff niets dan lof. "Hij heeft vaart achter het dossier gezet." 

Het supportershome van FC Twente werd afgelopen week tijdens de wedstrijd tegen PSV aan een grondige controle onderworpen door de politie. Leden van motorbende Satudarah bleken de plek onder controle te hebben en te gebruiken voor drugshandel. Van dat soort zaken is in De Aftrap geen sprake, zegt De Kruyff. Iedereen mag volgens hem in het PSV-supporterscafé een biertje komen drinken. Maar zonder logo's en bemoeienissen van motorclubs, benadrukt hij. "Daar hebben wij helemaal geen last van."

  1. Willems op weg naar uitgang bij PSV, onder meer interesse van Galatasaray

    Willems op weg naar uitgang bij PSV, onder meer interesse van Galatasaray

    EINDHOVEN - Onder meer het Turkse Galatasaray is geïnteresseerd in de diensten van Jetro Willems. De 23-jarige linksback van PSV werd donderdag in Turkse media in verband gebracht met de topclub uit Istanboel en naar hem is inderdaad geïnformeerd. Het kamp van Willems is bekend met de interesse, maar of Willems daarop ingaat is nog maar de vraag. Meerdere clubs hebben op dit moment belangstelling en Willems wil na zijn vakantie de komende periode bepalen waar hij zijn toekomst ziet. 

PSV

poll

PSV-doelman Jeroen Zoet doet goed aan een overstap naar Napoli

PSV-doelman Jeroen Zoet doet goed aan een overstap naar Napoli

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
3963 stemmen