Volledig scherm
FC Eindhoven won in 2016 de Lichtstadderby. © Joep Leenen

Lichtstadderby tussen PSV en FC Eindhoven gaat niet door

EINDHOVEN - De traditionele Lichtstadderby kan dit seizoen niet worden georganiseerd. Het voorbereidingsprogramma van PSV en FC Eindhoven laat een avondduel in juli tussen de twee ploegen niet toe. Technisch manager Marcel Brands van PSV bevestigt dat het duel in principe niet door kan gaan.

PSV gaat rond 10 juli op trainingskamp en op het moment dat de ploeg terugkeert, is de eerste Europa League-voorronde niet heel ver meer weg (27 juli, red.). De ploeg heeft voor die donderdag een aantal dagen rust nodig. 

De Lichtstadderby kent een lange historie, maar werd al vaker niet georganiseerd. Ook in 2008 en 2009 was er geen treffen tussen de twee Eindhovense ploegen. Vanaf 2010 werd het duel steeds elk jaar in de zomerse voorbereidingsperiode afgewerkt. Vorig jaar won FC Eindhoven met 1-0, dankzij een treffer van Mart Lieder. 

  1. Willems op weg naar uitgang bij PSV, onder meer interesse van Galatasaray

    Willems op weg naar uitgang bij PSV, onder meer interesse van Galatasaray

    EINDHOVEN - Onder meer het Turkse Galatasaray is geïnteresseerd in de diensten van Jetro Willems. De 23-jarige linksback van PSV werd donderdag in Turkse media in verband gebracht met de topclub uit Istanboel en naar hem is inderdaad geïnformeerd. Het kamp van Willems is bekend met de interesse, maar of Willems daarop ingaat is nog maar de vraag. Meerdere clubs hebben op dit moment belangstelling en Willems wil na zijn vakantie de komende periode bepalen waar hij zijn toekomst ziet. 

PSV

poll

PSV-doelman Jeroen Zoet doet goed aan een overstap naar Napoli

PSV-doelman Jeroen Zoet doet goed aan een overstap naar Napoli

  • Eens (79%)
  • Oneens (21%)
3944 stemmen