Volledig scherm
© ANP

PSV wil geld zien van Dinamo Kiev en meldt achterstand bij UEFA

EINDHOVEN - PSV wil geld zien van Dinamo Kiev, wegens een contractueel verschuldigd bedrag. De Oekraïense club en PSV spraken in 2013 een doorverkooppercentage af, toen Jeremain Lens van PSV werd getransfereerd naar het team. Vorig jaar werd Lens door Dinamo Kiev met winst verkocht aan Sunderland, dat zich handhaafde in de Premier League. Op grond van de gemaakte afspraken heeft PSV recht op liefst 1,3 miljoen euro.

Kiev heeft tot nu toe niets betaald. De hoofdsom voor Lens, naar verluidt ongeveer 9 miljoen euro, is eerder al wel voldaan. PSV werd eerder beduveld door Spaanse clubs, die niet betaalden na de verkoop van Robert de Pinho en Arouna Koné. Met Sevilla en Betis sloot de club in 2012 vervolgens betalingsregelingen. Opmerkelijk genoeg heeft Dinamo Kiev gewoon een Europese licentie voor komend seizoen en speelt die club in de Champions League ondanks de achterstallige betaling van 1,3 miljoen euro aan PSV. FC Utrecht kreeg eerder geen Europese licentie omdat een (inmiddels allang betaald) bedrag van 37.000 euro nog open stond.

 1. Willems op weg naar uitgang bij PSV, onder meer interesse van Galatasaray

  Willems op weg naar uitgang bij PSV, onder meer interesse van Galatasaray

  EINDHOVEN - Onder meer het Turkse Galatasaray is geïnteresseerd in de diensten van Jetro Willems. De 23-jarige linksback van PSV werd donderdag in Turkse media in verband gebracht met de topclub uit Istanboel en naar hem is inderdaad geïnformeerd. Het kamp van Willems is bekend met de interesse, maar of Willems daarop ingaat is nog maar de vraag. Meerdere clubs hebben op dit moment belangstelling en Willems wil na zijn vakantie de komende periode bepalen waar hij zijn toekomst ziet. 
 2. Transferzomer van PSV gaat 
nóg een hittegolf tegemoet

  Transferzomer van PSV gaat nóg een hittegolf tegemoet

  EINDHOVEN - De achtste transferzomer van technisch manager Marcel Brands bij PSV heeft een eerste hittegolfje achter de rug. Met het vertrek van Héctor Moreno en de komst van aanvaller Hirving Lozano achter de rug schoof hij dinsdag in het Philips Stadion aan voor een eerste blik op seizoen 2017-2018. De Mexicaanse wisseling van de wacht moet het ingeslapen Eindhovense team weer gretig en eerzuchtig maken. Bij de aankoop van Lozano blijft het zeker niet, liet Brands al doorschemeren. 

PSV

poll

PSV-doelman Jeroen Zoet doet goed aan een overstap naar Napoli

PSV-doelman Jeroen Zoet doet goed aan een overstap naar Napoli

 • Eens (79%)
 • Oneens (21%)
3805 stemmen