Volledig scherm
Voetballen bij PSV leidt niet altijd tot een profcarrière in het voetbal, © ANP

Voormalig PSV-talent blijkt
ineens talentvolle wielrenner

EINDHOVEN - Remco Evenepoel (17) zat tussen 2011 en 2014 in de jeugdopleiding bij PSV. Daarvoor en daarna was het Belgische talent actief voor Anderlecht, waar hij dit jaar tot een opmerkelijke carrière-switch besloot. De voetballer werd wielrenner en blijkt nog succesvol ook.

Drie maanden na zijn eerste pedaalslagen als serieus coureur won hij deze week zijn eerste koers, een officiële juniorenwedstrijd over 90 kilometer in het Belgische Bollebeek-Asse. Ook in andere koersen reed hij al 'kort', zoals wielrenners plegen te zeggen. 

Evenepoel heeft het fietsen overigens niet helemaal van een vreemde. Zijn vader Patrick was tussen 1991 en 1994 prof en reed zelfs de Vuelta ooit uit, in 1993. De 49-jarige Belg eindigde daarin als 113e en won in zijn carrière vijf koersen. 

  1. Jetro Willems met glansrijk cv met een paar roestplekken weg bij PSV

    Jetro Willems met glansrijk cv met een paar roestplekken weg bij PSV

    EINDHOVEN - Jetro Willems leek twee jaar geleden op weg naar de top van Europa, maar na een blessureperiode verdween de glans op het veld en de fonkeling in veel ogen aan de kant. De afgelopen twee jaar roestte zijn reputatie, onderstreept door een indrukwekkend cv, zelfs enigszins en zeker toen Joshua Brenet zijn plek bij PSV en Oranje overnam. Zelf gaf hij in een interview aan 'wel eens met een zesje genoegen te nemen'.

PSV