article
1.6673688
SON EN BREUGEL - Een bizar toeval. Anders kan het niet genoemd worden. Dinsdagavond boorde een 91-jarige man zijn auto door de voorpui van apotheek De Linden in Son en Breugel.
Bizar toeval bij ongeval in Son (video)
SON EN BREUGEL - Een bizar toeval. Anders kan het niet genoemd worden. Dinsdagavond boorde een 91-jarige man zijn auto door de voorpui van apotheek De Linden in Son en Breugel.
http://www.ed.nl/regio/2.1991/bizar-toeval-bij-ongeval-in-son-video-1.6673688
2016-11-24T05:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6674766.1479980052!image/image-6674766.jpg
Son en Breugel,Ongeval,edtv,hermes
Son en Breugel
Home / Regio / Son en Breugel / Bizar toeval bij ongeval in Son (video)

Bizar toeval bij ongeval in Son (video)

Videos
1
Foto's
3
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Beide auto's kwamen tot stilstand tegen de pui
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een auto reed een apotheek binnen
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   En een auto reed een ijssalon binnen
   Fotograaf
  SON EN BREUGEL - Een bizar toeval. Anders kan het niet genoemd worden. Dinsdagavond boorde een 91-jarige man zijn auto door de voorpui van apotheek De Linden in Son en Breugel.

  Het ging om een grijze Ford Fusion met als kenteken 29-PF-RK. Het type auto bracht al snel herinneringen boven aan een vergelijkbaar ongeval eerder dit jaar in Son. Op 25 februari reed een oudere vrouw haar auto bij een ongecontroleerde manoeuvre in de gevel van ijssalon Toscana aan de Nieuwstraat. Het merk? Een Ford Fusion. De kleur? Grijs. Kenteken: 30-PF-RK.

  Total loss
  Hoe gek wil je het hebben? Twee op zichzelf al bijzondere ongevallen, in één dorpscentrum, in één jaar, met auto's die een opeenvolgend kentekennummer hebben. Alle reden voor een kleine zoektocht. We komen via via uit bij garagebedrijf Van Erp in Son. Daar is de auto die dinsdag zo'n ravage aanrichtte inderdaad in onderhoud. "Hij staat al hier. Nee, die rijdt nooit meer. Total loss", klinkt het door de telefoon.

  De auto, daterend van 2004, is niet door Van Erp verkocht. Dat lijkt te zijn gedaan door de Forddealer in Eindhoven. Dat bedrijf is inmiddels overgenomen en kan de gegevens na al die jaren niet meer een-twee-drie achterhalen. Maar de kans is groot dat daar de bron ligt van de twee Fusions. Dealers bestellen vaker meerdere kentekens tegelijk, dus het is mogelijk dat één garagebedrijf in korte tijd een aantal opvolgende nummers de weg op stuurt. Dat twee ervan twaalf jaar later afzonderlijk van elkaar met donder en geweld voorpuien in Son binnen rijden, blijft wel zeer opmerkelijk.

  Open
  De apotheek was woensdag, al improviserend, open. Tot laat op dinsdagavond werd met man en macht gewerkt om alles zoveel mogelijk op te ruimen. De schade is groot, maar niemand raakte gewond. "Gelukkig gebeurde het kort na sluitingstijd. Anders waren er écht grote ongelukken gebeurd", zegt apotheker Jolanda Wevers.

  Het rijbewijs van de man is ingevorderd, hij moet waarschijnlijk een rijvaardigheidstest afleggen. Bij het nemen van een bocht bleef hij volgens de politie met zijn auto vastzitten op een betonblok. Hij gaf gas om los te komen. Dat lukte. Maar vervolgens schoot de auto door.