article
1.6459207
SON EN BREUGEL/BEST - A. Jansen BV kan verder met de bouw van een thermische reinigingsinstallatie. Het Sonse bedrijf verwacht de installatie begin 2017 in gebruik te kunnen nemen.
Jansen in Son kan verder met bouw reinigingsinstallatie
SON EN BREUGEL/BEST - A. Jansen BV kan verder met de bouw van een thermische reinigingsinstallatie. Het Sonse bedrijf verwacht de installatie begin 2017 in gebruik te kunnen nemen.
http://www.ed.nl/regio/2.1991/jansen-in-son-kan-verder-met-bouw-reinigingsinstallatie-1.6459207
2016-09-28T14:52:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5947997.1461266223!image/image-5947997.JPG
Son en Breugel,Rechtspraak,Rechtbank,Ondernemer,Jansen BV,Ekkersweijer Recreatie BV,Asfaltberg,Raad van State,hermes
Son en Breugel
Home / Regio / Son en Breugel / Jansen in Son kan verder met bouw reinigingsinstallatie

Jansen in Son kan verder met bouw reinigingsinstallatie

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De asfaltberg in de buurt van recreatieplas Ekkersweijer.
   Fotograaf
  SON EN BREUGEL/BEST - A. Jansen BV kan verder met de bouw van een thermische reinigingsinstallatie. Het Sonse bedrijf verwacht de installatie begin 2017 in gebruik te kunnen nemen.

  Dat is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State. De hoogste bestuursrechter stelt het afval- en bouwstoffenbedrijf in Son en Breugel én de provincie in het gelijk in het conflict met buurman Van Pelt.

  Teerhoudend asfaltgranulaat
  Op de grens van Son en Breugel en Best staan de twee bedrijven A. Jansen BV en Ekkersweijer Recreatie (van eigenaar Roland van Pelt) al jaren lijnrecht tegenover elkaar. Het gaat dan om de berg teerhoudend asfaltgranulaat (TAG) van Jansen enerzijds én anderzijds over de komst van een thermische reinigingsinstallatie, waarmee TAG grootschalig kan worden verwerkt.

  Over de asfaltberg heeft Raad van State zich dit voorjaar al uitgesproken. Hier koos de bestuursrechter de kant van Van Pelt. Het TAG ligt er voor een groot deel al te lang en moet voor 1 april 2018 door Jansen zijn afgevoerd, op last van een dwangsom van een miljoen euro.

  Bezwaar tegen vergunning
  Parallel daaraan liepen de rechtszaken over een vergunning die in 2014 door de provincie is verleend en die de basis vormt voor de bouw van de thermische reinigingsinstallatie. Van Pelt maakte bezwaar tegen die vergunning en vond vorig jaar de rechtbank aan zijn zijde. De vergunning van de provincie werd vernietigd.

  Tegen dat besluit gingen Jansen en de provincie op hun beurt in hoger beroep bij Raad van State. Met succes, zo blijkt nu. De vergunning van 2014 is daarmee in ere hersteld en de voorbereidingen voor het afbouwen van de reiniger kunnen na een vertraging van twee jaar worden hervat.