article
1.6139262
SON EN BREUGEL - Goed nieuws voor de inwoners van Son en Breugel. De lasten stijgen niet en de gemeente kondigt geen bezuinigingen af.
Son en Breugel investeert van eigen spaargeld in centrumplan
SON EN BREUGEL - Goed nieuws voor de inwoners van Son en Breugel. De lasten stijgen niet en de gemeente kondigt geen bezuinigingen af.
http://www.ed.nl/regio/2.1991/son-en-breugel-investeert-van-eigen-spaargeld-in-centrumplan-1.6139262
2016-06-25T13:04:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5595410.1451939018!image/image-5595410.jpg
Son en Breugel,Gemeenteraad,Wethouder,B&W,Kadernota,hermes
Son en Breugel
Home / Regio / Son en Breugel / Son en Breugel investeert van eigen spaargeld in centrumplan

Son en Breugel investeert van eigen spaargeld in centrumplan

Foto's
1
Reacties
Reageer
  SON EN BREUGEL - Goed nieuws voor de inwoners van Son en Breugel. De lasten stijgen niet en de gemeente kondigt geen bezuinigingen af.

  Toch wordt er geïnvesteerd. Son en Breugel doet daarbij nadrukkelijk een beroep op de eigen, goedgevulde spaarpot. Zo wil de nieuwe coalitie van Dorpsbelang, VVD en PvdA/GroenLinks voortvarend aan de slag met onder meer het centrumplan en Breugel Bruist. Die speerpunten kwamen al terug in het coalitieakkoord.

  "Grote investeringen zoals de centrumontwikkeling en Breugel Bruist mag je betalen uit de reserves, het eigen spaargeld, vinden wij", zei wethouder financiën Tom van den Nieuwenhuijzen in een toelichting op de kadernota 2016-2020. "Dat is een fundamentele keuze. We hebben vanuit de coalitie de opdracht om daadkrachtig aan de slag te gaan met een aantal dossiers. Dat geld heb je dus versneld nodig. In combinatie met de extreem lage rente en de grootte van onze reserves is er genoeg reden om hiervoor te kiezen."

  Op de achtergrond speelt natuurlijk het debat over de bestuurlijke toekomst en een eventuele fusie. "We vinden het belangrijk dat onze middelen gebruikt worden waar ze voor bedoeld zijn, voor onze inwoners", aldus Van den Nieuwenhuijzen.

  De vrij besteedbare reserves bedragen 8,1 miljoen, dertig procent daarvan krijgt nu in de meerjarenbegroting een bestemming.

  De raad beslist op 14 juli over de kadernota.