article
1.6168838
SON EN BREUGEL - Ondernemers in het centrum van Son maken zich grote zorgen.
Zorgen bij winkeliers uit Son over centrumplannen
SON EN BREUGEL - Ondernemers in het centrum van Son maken zich grote zorgen.
http://www.ed.nl/regio/2.1991/zorgen-bij-winkeliers-uit-son-over-centrumplannen-1.6168838
2016-07-05T16:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5921010.1460620359!image/image-5921010.jpg
Son en Breugel,Winkelcentrum-Winkel,Winkel,Centrumvisie,B&W,Wethouder,Gemeenteraad,MFA,Dorpshuis,Kerkplein,Raadhuisplein,hermes
Son en Breugel
Home / Regio / Son en Breugel / Zorgen bij winkeliers uit Son over centrumplannen

Zorgen bij winkeliers uit Son over centrumplannen

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Kerkplein in Son en Breugel.
      Fotograaf
    SON EN BREUGEL - Ondernemers in het centrum van Son maken zich grote zorgen.

    Ze vrezen voor de parkeergelegenheid als straks een dorpshuis wordt gebouwd op het Kerkplein en het Raadhuisplein op de schop gaat. "Op donderdag, vrijdag en zaterdag is het parkeren in het centrum nú al een probleem", zegt Dorethe van Beuningen van Da Vivente Hairstyle. "De gemeente zegt: het aantal parkeerplaatsen zal niet verminderen. Maar het moeten er juist méér worden, vinden wij."

    Dinsdag meldde zich een groot aantal ondernemers op een afspraak in het gemeentehuis om de ongerustheid kenbaar te maken. Wethouder Visser was daarbij niet aanwezig, tot teleurstelling van de winkeliers. Ada de Jong van kledingzaak Point Six vraagt zich hardop af of 'de ondernemers er voor de gemeente wel toe doen'. "We hebben niet het gevoel dat we gehoord worden."

    Een goede parkeercapaciteit is essentieel voor de aantrekkingskracht van het Sonse centrum, benadrukt Anja van Doremalen, eigenaar van Craftgarden. "Op drie van de zes dagen dat we open zijn, is er nu een tekort aan parkeerplaatsen. Als je dat probleem nu niet erkent, loop je straks helemaal achter de feiten aan."

    Begin september staat een nieuw geprek met de gemeente gepland. "We willen dat de parkeergelegenheid in het centrum bovenaan de agenda blijft staan."