article
1.6808083
BEST - Ineke Strouken geeft dinsdag 10 januari een lezing over de geschiedenis van eten en drinken. Tijdens de voordracht zoomt ze in op Nederlandse eetgewoonten.
Lezing in Best over geschiedenis van eten en drinken
BEST - Ineke Strouken geeft dinsdag 10 januari een lezing over de geschiedenis van eten en drinken. Tijdens de voordracht zoomt ze in op Nederlandse eetgewoonten.
http://www.ed.nl/regio/best-e-o/best/lezing-in-best-over-geschiedenis-van-eten-en-drinken-1.6808083
2017-01-03T14:06:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4284635.1398861954!image/image-4284635.jpg
Best,Lezing,bericht,Willem Brouwer
Best
Home / Regio / Best e.o. / Best / Lezing in Best over geschiedenis van eten en drinken

Lezing in Best over geschiedenis van eten en drinken

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    BEST - Ineke Strouken geeft dinsdag 10 januari een lezing over de geschiedenis van eten en drinken. Tijdens de voordracht zoomt ze in op Nederlandse eetgewoonten.

    Waarom eten Nederlanders in de winter erwtensoep? Waarom houden ze van haring en zoute drop, terwijl menig buitenlander daar van gruwt? Het heeft volgens Strouken, directeur Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, te maken met 'onze' culinaire geschiedenis. Daar vertelt zij ook over.

    Strouken begint haar lezing om 20.00 uur in het Prinsenhof, op Hoofdstraat 43 in Best. De toegang is gratis.