article
1.4710620
BEST - De Inspectie voor de Gezondheidszorg deed al onderzoek naar meldingen over tandheelkundige kliniek CDC uit Best. Dat zegt een woordvoerster in een reactie op het televisieprogramma De Monitor.
Meldingen tandkliniek CDC in Best in onderzoek
BEST - De Inspectie voor de Gezondheidszorg deed al onderzoek naar meldingen over tandheelkundige kliniek CDC uit Best. Dat zegt een woordvoerster in een reactie op het televisieprogramma De Monitor.
http://www.ed.nl/regio/best-e-o/best/meldingen-tandkliniek-cdc-in-best-in-onderzoek-1.4710620
2015-01-12T11:34:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.4388521.1401819744!image/image-4388521.jpg
Best,Medisch tuchtrecht,Tandheelkunde,Zorg,hermes
Best
Home / Regio / Best e.o. / Best / Meldingen tandkliniek CDC in Best in onderzoek

Meldingen tandkliniek CDC in Best in onderzoek

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Tandarts
   Fotograaf
  BEST - De Inspectie voor de Gezondheidszorg deed al onderzoek naar meldingen over tandheelkundige kliniek CDC uit Best. Dat zegt een woordvoerster in een reactie op het televisieprogramma De Monitor.

  Geen tandartsen wel intake-gesprekken

  Dat programma van KRO-NCRV stelde zondagavond tijdens een uitzending aan de kaak dat de managers, broers Rob en Erik Dral, geen tandartsen zijn maar wel intakegesprekken voeren. Dat zou misleidend zijn. Het zichzelf presenteren als tandarts zonder te beschikken over de benodigde papieren is bovendien strafbaar.

  De Inspectie is door de programmamakers op de hoogte gesteld, maar die was al bezig met een onderzoek naar verschillende meldingen van wantoestanden bij CDC. Hoe lang dat dat onderzoek al loopt, wil de woordvoerster niet zeggen. Ook is niet duidelijk wanneer dat onderzoek wordt afgerond.

  Geen tandarts, maar tandheelkundig adviseur

  De programmamakers zijn getipt door meerdere voormalige patiënten van het CDC die in de veronderstelling waren dat de eigenaren, de gebroeders Dral, tandarts waren, zoals het op de website stond vermeld. Inmiddels heeft CDC de website aangepast, de gebroeders Dral worden inmiddels tandheelkundig adviseur genoemd.

  Persbericht CDC: ‘nimmer moedwillig of opzettelijk onduidelijkheid’​
  CDC zegt van geen onderzoek te weten. Wel heeft de kliniek de inspectie uitgenodigd om eens te komen kijken hoe er gewerkt wordt, zegt het bedrijf uit Best in een persbericht. CDC zegt in het persbericht dat er ‘nimmer moedwillig of opzettelijk onduidelijkheid’ is gegeven over de rol van de managers. De site is wel aangepast ‘ter verduidelijking’.

  CDC gaat niet in op individuele patiënten

  Bovendien is het volgens CDC niet ongebruikelijk, ook op andere plekken in de gezondheidszorg, om niet-artsen de diagnose te laten stellen. Het behandelplan wordt dan samen met tandartsen opgesteld die ook de behandeling verzorgen. Op individuele patiënten uit het programma dat volgens CDC 'een eenzijdig en incorrect beeld geeft' wil de kliniek volgens het persbericht niet ingaan. Wel meldt CDC dat zelfs voor een leek duidelijk zou zijn waarom bij een patiënt alle tanden verwijderd zouden moeten worden.