article
1.6403507
BEST - Het recreatieplan Koppelkampen bij buurtschap De Vleut in Best is van de baan. De gemeente heeft de samenwerking met de betrokken bedrijven opgezegd.
Streep door recreatieplan Koppelkampen bij De Vleut in Best
BEST - Het recreatieplan Koppelkampen bij buurtschap De Vleut in Best is van de baan. De gemeente heeft de samenwerking met de betrokken bedrijven opgezegd.
http://www.ed.nl/regio/best-e-o/best/streep-door-recreatieplan-koppelkampen-bij-de-vleut-in-best-1.6403507
2016-09-16T14:50:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5558190.1474038368!image/image-5558190.jpg
Best,Ruimtelijke ordening,Recreatie,Landschap,Recreatieproject,Natuurgebied,Bestemmingsplan,Horeca,Koppelkampen,recreatie,De Groene Poort,natuurpoort,hermes
Best
Home / Regio / Best e.o. / Best / Streep door recreatieplan Koppelkampen bij De Vleut in Best

Streep door recreatieplan Koppelkampen bij De Vleut in Best

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BEST - Het recreatieplan Koppelkampen bij buurtschap De Vleut in Best is van de baan. De gemeente heeft de samenwerking met de betrokken bedrijven opgezegd.

  Het gaat om dierentuin Best Zoo, recreatiebedrijf Toon Vertier en de onderneming van Rien van Laarhoven, dat het parkeerterrein zou beheren.

  Gevolgen
  Wat voor gevolgen het besluit heeft voor de ontwikkeling van natuurpoort De Groene Poort, is nog niet duidelijk. Best bekijkt welke elementen uit het plan wel kunnen doorgaan. "Zoals de uitkijktoren of het bezoekerscentrum", zegt wethouder Marc van Schuppen (Best Open, ruimtelijke ontwikkeling). Volgens hem moést Best wel de knoop doorhakken, omdat de ondernemers het niet met elkaar eens werden over de uitwerking.

  Koppelkampen zou het hart worden van Het Groene Woud, het bosrijke gebied tussen Eindhoven, Tilburg en Den Bosch, dat een natuurgebied van allure moet worden. "De introductie van het edelhert en de aanleg van het ecoduct over de A2 horen daar ook bij", zegt burgemeester Anton van Aert (toerisme en recreatie).

  Ondernemer Ton van Laarhoven van Toon Vertier betreurt het besluit. "Wij hadden onze zaken keurig op orde." Over wat er precies is mis gegaan wil hij niets kwijt. Jos Nooren van Best Zoo heeft zijn plan opnieuw bij de gemeente ingediend. "We moeten dóór, ook omdat de buurtbewoners positief over de plannen waren. Daar is geen discussie over mogelijk."

  Volgens Tom Lassing van Bewonersorgaan Leefbaar De Vleut moet de gemeente, als het niet doorgaat, optreden tegen de aanwezigheid van Toon Vertier. Dat bedrijf zit er al jaren, zonder dat het bestemmingsplan is aangepast. Eigenlijk illegaal, dus. Lassing: "Dit is de laatste kans voor Vertier, heeft de gemeente altijd gezegd."