article
1.2186407
GEMERT - Bij de gemeente Gemert-Bakel zijn bijna veertienhonderd bezwaren binnengekomen tegen mogelijke bebouwing van de ommuurde tuin bij het kasteel in Gemert.
Bijna 1400 bezwaren tegen vergunning kasteeltuin Gemert
GEMERT - Bij de gemeente Gemert-Bakel zijn bijna veertienhonderd bezwaren binnengekomen tegen mogelijke bebouwing van de ommuurde tuin bij het kasteel in Gemert.
http://www.ed.nl/regio/bijna-1400-bezwaren-tegen-vergunning-kasteeltuin-gemert-1.2186407
2009-08-18T15:10:24+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.2186408.1350585333!image/image-2186408.JPG
Kasteel Gemert,Regio,Gemert - Bij De Gemeente Gemert,Flitsinbox
Regio
Home / Regio / Bijna 1400 bezwaren tegen vergunning kasteeltuin Gemert

Bijna 1400 bezwaren tegen vergunning kasteeltuin Gemert

Foto's
1
  • Afbeelding
   Beschrijving
   foto Jurriaan Balke
  GEMERT - Bij de gemeente Gemert-Bakel zijn bijna veertienhonderd bezwaren binnengekomen tegen mogelijke bebouwing van de ommuurde tuin bij het kasteel in Gemert.  Van die bezwaren zijn er volgens de gemeente 1314 afkomstig van de Stichting Schoorswinkel en omgeving en de initiatiefgroep 'Géén woonblok achter de muur: houd het kasteel groen en puur!'. Daarnaast heeft de gemeente 81 bezwaarschriften rechtstreeks ontvangen.


  De monumentenvergunning voor de ommuurde tuin tegenover de kasteelpoort is destijds aangevraagd door de paters van de Congregatie van de Heilige Geest, nu nog steeds eigenaar van het kasteel.


  De paters wilden in de tuin seniorenwoningen bouwen, maar dat plan is van de baan nu de congregatie naar Gennep verhuist.


  De gemeente Gemert-Bakel laat in een verklaring weten bij de afhandeling van de bezwaren onderscheid te maken tussen burgers die een zienswijze hebben ingediend tegen de ontwerp-monumentenvergunning en burgers die dat niet hebben gedaan. 'Wettelijk is namelijk bepaald dat men alleen een bezwaarschrift in kan dienen wanneer men van de mogelijkheid tot het indienen van een zienswijze gebruik heeft gemaakt', aldus de gemeente.


  De indieners van de bezwaren krijgen deze week een ontvangstbevestiging in de bus.


  De Stichting Schoorswinkel en omgeving heeft de afgelopen weken intensief campagne gevoerd om zo veel mogelijk bezwaren te verzamelen. De stichting heeft in alle dorpen binnen de gemeente huis aan huis bezwaarschrift-formulieren verspreid die op verschillende adressen konden worden ingeleverd.


  Het college van B en W is ook na het afhaken van de paters bij zijn standpunt gebleven dat bebouwing in de ommuurde tuin straks mogelijk moet zijn als dat voor het behoud van het totale kasteelcomplex noodzakelijk blijkt te zijn. Volgens de Stichting Schoorswinkel en omgeving ontbreekt ook nu nog een totaalplan waaruit blijkt dat die bebouwing straks ook echt nodig zou moeten zijn.


  De gemeente is momenteel met de Atlant Groep en Stichting Internationaal Coöperatief Centrum (ICC) Kasteel Gemert een concreet plan voor de herbestemming van het Gemertse kasteel aan het uitwerken.