article
1.6307959
BUDEL - Kermispastoor Bernard van Welzenes (75) komt al ruim twaalf jaar naar Budel. Ruim tweehonderd kermisbezoekers hingen zondag aan zijn lippen in de drukbezochte autoscooter.
Mis tussen de botsauto's op kermis in Budel
BUDEL - Kermispastoor Bernard van Welzenes (75) komt al ruim twaalf jaar naar Budel. Ruim tweehonderd kermisbezoekers hingen zondag aan zijn lippen in de drukbezochte autoscooter.
http://www.ed.nl/regio/cranendonck-e-o/cranendonck/mis-tussen-de-botsauto-s-op-kermis-in-budel-1.6307959
2016-08-29T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6308309.1472415385!image/image-6308309.jpg
Budel,Kermis,hermes,Cranendonck
Cranendonck
Home / Regio / Cranendonck e.o. / Cranendonck / Mis tussen de botsauto's op kermis in Budel

Mis tussen de botsauto's op kermis in Budel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De mis bij de botsauto's op de kermis in Budel
   Fotograaf
  BUDEL - Kermispastoor Bernard van Welzenes (75) komt al ruim twaalf jaar naar Budel. Ruim tweehonderd kermisbezoekers hingen zondag aan zijn lippen in de drukbezochte autoscooter. 

  De mis werd muzikaal begeleid door hofkapel De Bloasbuk, het meerstemmig kerkkoor uit Budel, een groot draaiorgel en een kinderkoor onder leiding van Elly Lenders. De viering ging ook ditmaal gepaard met een flinke dosis humor. "Blazers is het gisteren laat geworden? Jullie zien er namelijk niet goed uit." Het is Van Welzenes ten voeten uit, zo weet ook kermisexploitant George Reemer, eigenaar van het lijntrekspel.

  Heel Nederland door
  Het zijn echter niet alleen de grappen en grollen die hem tot een graag geziene gast binnen de kermisgemeenschap maken. Reemer: "Zijn vieringen zijn daarnaast heel begrijpelijk en als je hem nodig hebt, dan staat hij voor je klaar." Van Welzenes, die dit jaar zijn 45-jarig priesterjubileum viert, is al veertig jaar actief als geestelijk adviseur van schippers in de binnenvaart. Hij draait inmiddels ook al heel wat jaartjes mee in de kermis- en circuswereld. Vanuit zijn vaste standplaats, schipperscentrum KSCC in de Nijmeegse Waalhaven, reist hij door heel Nederland en grote delen van Europa. Zo bracht de kersmispastoor in juni een bezoek aan paus Franciscus in Rome.

  Constant onderweg
  Van Welzenes: "Ik ben constant onderweg. Vandaag staat de kermis hier, morgen is het weer ergens anders te doen. Vanmiddag staat er nog een doop in Breda op het programma en volgende week is er een dienst in Luxemburg." Van Welzenes vindt dat de kerk zich onder de mensen moet begeven: "Als je samen de kerk vormt, dan moet je als pastoor ook tussen de mensen gaan staan. De meeste parochies vinden het geweldig wat ik doe. Kermis is niet voor niets een verbastering van kerkmis."