article
1.6146404
HEEZE-LEENDE - De voormalige varkensstal naast De Wijnhoeve aan de Kapelstraat in Heeze mag definitief worden omgebouwd tot een restaurant-eetcafé, gecombineerd met delicatessenverkoop.
Alsnog steun voor ombouw varkensstal tot horecapand in Heeze
HEEZE-LEENDE - De voormalige varkensstal naast De Wijnhoeve aan de Kapelstraat in Heeze mag definitief worden omgebouwd tot een restaurant-eetcafé, gecombineerd met delicatessenverkoop.
http://www.ed.nl/regio/cranendonck-e-o/heeze-leende/alsnog-steun-voor-ombouw-varkensstal-tot-horecapand-in-heeze-1.6146404
2016-06-28T06:47:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5406673.1447846460!image/image-5406673.jpg
Heeze-Leende,Horeca,Recreatie,hermes
Heeze-Leende
Home / Regio / Cranendonck e.o. / Heeze-Leende / Alsnog steun voor ombouw varkensstal tot horecapand in Heeze

Alsnog steun voor ombouw varkensstal tot horecapand in Heeze

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HEEZE-LEENDE - De voormalige varkensstal naast De Wijnhoeve aan de Kapelstraat in Heeze mag definitief worden omgebouwd tot een restaurant-eetcafé, gecombineerd met delicatessenverkoop.

  Maandagavond steunde de gemeenteraad de plannen alsnog, en unaniem.

  Twee weken geleden aarzelden de coalitiepartijen, onder aanvoering van de VVD, nog. Ze waren bang dat de benodigde bestemmingsplanwijziging tot toekomstig geluidsoverlast voor de omwonenden zou kunnen leiden.

  Daarop stelde de VVD een wijzigingsvoorstel op waarin het dagterras van de accommodatie teruggebracht werd van honderdtwintig naar maximaal honderd plaatsen en het avondterras van zestig naar hooguit vijftig bezoekers.

  Verder pleitte de VVD voor het schrappen van een 'reserve bouwlocatie' op het perceel waar het eetcafé moet komen. Dat perceel ligt naast de plek waar bouwersgroep Hopeloos bouwt. Toen in de raad de misvatting ontstond dat het voorstel ervoor pleitte om de locatie van Brabantsedaggroep Hopeloos op te heffen, greep Robert Groenwoud in.  Om ieder misverstand te voorkomen stelde hij voor om elke verwijzing naar Hopeloos uit het amendement te schrappen om maar helemaal duidelijk te maken dat het daar niks mee te maken heeft. Het gaat om een reserve bouwplek die nog nooit is gebruikt en zo'n twintig meter verderop ligt. 

  Tijdens de stemming bleek echter dat de meeste raadsfracties dit onvoldoende vonden. Ze keerden zich tegen het amendement. Daarop schaarde de complete gemeenteraad, inclusief de VVD en de rest van de coalitie, zich toch achter het oorspronkelijke voorstel. De ruwbouw moet over een jaar klaar zijn. De oplevering staat gepland voor begin 2018