article
1.6288071
HEEZE - Komende zondag om twee uur, dan is het 'uur U'. En dus hebben de bouwers van de zestien groepen in Heeze nog even de tijd.
Flink buffelen voor de bouwers van de Brabantsedag in Heeze (video's)
HEEZE - Komende zondag om twee uur, dan is het 'uur U'. En dus hebben de bouwers van de zestien groepen in Heeze nog even de tijd.
http://www.ed.nl/regio/cranendonck-e-o/heeze-leende/flink-buffelen-voor-de-bouwers-van-de-brabantsedag-in-heeze-video-s-1.6288071
2016-08-23T15:03:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5199840.1441052409!image/image-5199840.JPG
Heeze-Leende,Evenement,Brabantsedag,edtv,hermes
Heeze-Leende
Home / Regio / Cranendonck e.o. / Heeze-Leende / Flink buffelen voor de bouwers van de Brabantsedag in Heeze (video's)

Flink buffelen voor de bouwers van de Brabantsedag in Heeze (video's)

Videos
3
Foto's
1
Reacties
Reageer

Uitgelichte video

Afbeelding
  • Brabantsedag 2015
   Titel
   Brabantsedag 2015
   Beschrijving
   Ambiorix
   Fotograaf
   Locatie
   Heeze
  • Afbeelding
  • Afbeelding
  HEEZE - Komende zondag om twee uur, dan is het 'uur U'. En dus hebben de bouwers van de zestien groepen in Heeze nog even de tijd.

  Maar het is nu wel alle zeilen bijzetten om de vaak ingewikkelde wagens op tijd klaar te krijgen. Voor de 59ste optocht hebben zich zestien vriendengroepen (met in totaal zo'n tweeduizend acteurs) ingeschreven en dat is eigenlijk wel het minimum. Het thema 'Wat een dag!' wordt door hen op totaal verschillende manieren verbeeld. Waar de een zijn inspiratie heeft gehaald uit de geschiedenis van het Hertogdom Brabant, heeft de ander het wat ruimer opgevat.

  Het ED sprak met vier ontwerpers: Maarten van der Velden, van vriendenkring De Rijten, Dirk van Gaal van de vriendengroep Van Gaal, Patrick van Meijl van De Oude Ambachten en Martijn van Bree, van vriendengroep De Rooie Hoek. Uit dat gesprek valt op te maken dat de ontwerpers helemaal gaan voor hun werk, ze kippenvel krijgen als ze een mooie groep zien, genieten van het kameraadschap en ze eigenlijk het hele jaar door zo'n beetje bezig zijn met de optocht: "Dat begint al als je 4 jaar bent en dat houdt nooit op..."

  Lees donderdag het interview in het ED of via de digitale krant.