article
1.5461617
HEEZE - Van handtekeningenacties tot tegenstanders die oproepen tot het uitschrijven van nieuwe verkiezingen. In Heeze spreekt een grote groep er schande van en is 'pisnijdig'.
Heeze is 'pisnijdig' om verplaatsing van Albert Heijn naar locatie 100 meter verderop
HEEZE - Van handtekeningenacties tot tegenstanders die oproepen tot het uitschrijven van nieuwe verkiezingen. In Heeze spreekt een grote groep er schande van en is 'pisnijdig'.
http://www.ed.nl/regio/cranendonck-e-o/heeze-leende/heeze-is-pisnijdig-om-verplaatsing-van-albert-heijn-naar-locatie-100-meter-verderop-1.5461617
2015-11-20T10:08:48+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.5461652.1448013257!image/image-5461652.JPG
Heeze,Winkel,hermes
Heeze-Leende
Home / Regio / Cranendonck e.o. / Heeze-Leende / Heeze is 'pisnijdig' om verplaatsing van Albert Heijn naar locatie 100 meter verderop

Heeze is 'pisnijdig' om verplaatsing van Albert Heijn naar locatie 100 meter verderop

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Albert Heijn in Heeze.
   Fotograaf
  HEEZE - Van handtekeningenacties tot tegenstanders die oproepen tot het uitschrijven van nieuwe verkiezingen. In Heeze spreekt een grote groep er schande van en is 'pisnijdig'.

  Nee, het gaat hier niet over de komst van een groot asielzoekerscentrum of een kerncentrale maar over de mogelijke verhuizing van een supermarkt, 100 meter van de huidige locatie.

  Zoektocht naar locatie

  De Albert Heijn in Heeze is al jaren op zoek naar een nieuwe locatie. Vereisten: in het centrum zodat ook kleine ondernemers kunnen profiteren van grote stroom klanten die de winkel trekt, meer winkeloppervlak en meer parkeerplaatsen om een einde te maken aan de verkeersoverlast in het centrum. De oplossing leek dichterbij te liggen dan gedacht. De gemeente Heeze-Leende is bezig met een haalbaarheidsonderzoek naar de verhuizing van de supermarkt naar naast het gemeentehuis aan de Jan Deckerstraat in het centrum.

  Daarvoor moet wel de oude brandweerkazerne en een gymzaal van de naastgelegen Dirk Heziusschool wijken, tot ongenoegen van veel ouders.

  Maar waar men zich misschien nog het meest zorgen om maakt is deover de voor Heeze kenmerkende evenementen die voor een deel naast het gemeentehuis gehouden worden. Kan de tent van de Brabantsedag nog wel op dezelfde plek doorgaan? Of de feesttent van carnavalsvereniging De Kraaienvangers? Maar een toezegging vanuit lokale bestuurders dat de verplaatsing van de AH alleen doorgaat als de evenementen op die plek ook door kunnen blijven gaan, is voor de inwoners niet genoeg.

  HEEZE naar 2025

  Volgens Heezenaar Kees van Lamoen moet het afgelopen zijn met het moddergooien. Samen met 5 anderen heeft hij HEEZE naar 2025 opgezet. Deze groep van voor- en tegenstanders wil positief-kritisch naar de plannen van de gemeente kijken en waar nodig bijsturen. „De sociale cohesie in Heeze versterken, dat is ons doel.”

  Volgens Van Lamoen moet het plan veel breder getrokken worden dan alleen de verhuizing van de AH. „Niet alleen privé personen moeten ervan profiteren maar het hele dorp. Daarom onderzoeken wij ook wat de mogelijkheden zijn voor andere ondernemers of voor het realiseren van starterswoningen.” De groep vergadert momenteel bijna wekelijks en gaat een samenwerkingsovereenkomst aan met de gemeente.