article
1.6692511
HEEZE - De voormalige Openbare Lagere School wordt Bedrijvencentrum Schoolstraat. Twee dienstverleners kochten het en gaan flink investeren.
Oude school in Heeze wordt Bedrijvencentrum Schoolstraat
HEEZE - De voormalige Openbare Lagere School wordt Bedrijvencentrum Schoolstraat. Twee dienstverleners kochten het en gaan flink investeren.
http://www.ed.nl/regio/cranendonck-e-o/heeze-leende/oude-school-in-heeze-wordt-bedrijvencentrum-schoolstraat-1.6692511
2016-11-29T19:12:39+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6692527.1480444997!image/image-6692527.JPG
Heeze-Leende,Bestemmingsplan,Bouw,hermes
Heeze-Leende
Home / Regio / Cranendonck e.o. / Heeze-Leende / Oude school in Heeze wordt Bedrijvencentrum Schoolstraat

Oude school in Heeze wordt Bedrijvencentrum Schoolstraat

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Peter Hendrikx (l) en Rick Guitjens hebben de oude school gekocht na een openbare verkoop. Het pand uit 1927 wordt omgevormd tot Bedrijvencentrum Schoolstraat. Foto Kees Martens
  HEEZE - De voormalige Openbare Lagere School wordt Bedrijvencentrum Schoolstraat. Twee dienstverleners kochten het en gaan flink investeren.

  Vijf jaar geleden wist iedereen het zeker: het prachtige markante pand aan de Schoolstraat 2 in Heeze is uitstekend geschikt voor horeca. Maar na jaren procederen en plannen maken vond de gemeente het tijd om het gebouw van de hand te doen. Het had genoeg gemeenschapsgeld gekost.

  Dienstverleners
  Na de openbare verkoop zijn twee Heezer dienstverleners de gelukkigen. Rick Guitjens van Guitjens Verzekeringen en Risicobeheer en financieel adviseur Peter Hendrikx van Fionex hopen het pand na een fikse verbouwing in september 2017 te betrekken. "Een kans om zo'n mooi pand op zo'n unieke locatie te kopen krijg je maar een keer", zegt Peter Hendrikx. Beide bedrijven voerden net gesprekken over een samenwerking toen de mogelijkheid zich voordeed. De twee Heezenaren gaan flink investeren in het gemeentelijk monument.

  De ondernemers kochten het pand voor 212.000 euro en willen voor tussen de 150.000 euro en 2 ton gaan verbouwen. "We zijn geen investeerders of beleggers maar gaan voor een levensbestendig kantoor voor de komende twintig jaar", zegt Hendrikx.