article
1.6212028
HEEZE - Dit jaar had het jaar van de derde ster kunnen worden, het derde restaurant met die status in Nederland. Maar Boreas is verkocht en is zaterdag voor het laatst open.
Sterrenrestaurant Boreas in Heeze zaterdag voor het laatst open
HEEZE - Dit jaar had het jaar van de derde ster kunnen worden, het derde restaurant met die status in Nederland. Maar Boreas is verkocht en is zaterdag voor het laatst open.
http://www.ed.nl/regio/cranendonck-e-o/heeze-leende/sterrenrestaurant-boreas-in-heeze-zaterdag-voor-het-laatst-open-1.6212028
2016-07-22T04:00:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6212029.1469135605!image/image-6212029.JPG
Heeze,Horeca,hermes
Heeze-Leende
Home / Regio / Cranendonck e.o. / Heeze-Leende / Sterrenrestaurant Boreas in Heeze zaterdag voor het laatst open

Sterrenrestaurant Boreas in Heeze zaterdag voor het laatst open

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Sonja en Nico Boreas in de tuin bij hun restaurant.
      Fotograaf
    HEEZE - Dit jaar had het jaar van de derde ster kunnen worden, het derde restaurant met die status in Nederland. Maar Boreas is verkocht en is zaterdag voor het laatst open. 

    Ze houdt de boot af. Sonja Boreas, samen met haar man op een maand na 15 jaar eigenaar van restaurant Boreas in Heeze, heeft niet zo'n zin om in de schijnwerpers te staan. Bovendien is het tijdens de allerlaatste dagen loeidruk, laat ze telefonisch weten. "Maak maar een verhaal over onze opvolgers Jan en Claudia Sobecki, lijkt me veel beter." Dat die afwijzing wat kil overkomt, laat ze zich niet aanleunen. "We zijn niet zo van de publiciteit." Maar dan: "Stuur me maar een mail voor een afspraak."

    Michelinsterren
    Dat van niet zo kien zijn op media-aandacht lijkt te kloppen. Het van oorsprong Limburgse horeca-echtpaar stond de afgelopen jaren regelmatig in de krant, maar vooral omdat hun restaurant in de prijzen was gevallen. Beste kok, een ster, nóg een ster, meesterkok, beste gastvrouw, de beste volgens gasten, om maar een paar redenen voor krantenkoppen te noemen. Juist voor de afgelopen Michelin-bekendmaking gonsde de naam van Boreas (nu: twee sterren) door de wandelgangen. Zou het dít jaar? Maar Michelin gaf geen krimp. En geen derde ster. Als de voortekenen klopten, kon het in 2016 wél raak zijn. Des te verrassender was de aankondiging afgelopen april dat Boreas stopt. Zaak verkocht. Sluiting: binnen drie maanden. Dat klinkt als 'stoppen vlák voor het absolute hoogtepunt'?

    Chef-kok Nico Boreas: "We zijn eerder op het nippertje onze derde ster misgelopen. Nu waren we weer in de race voor een derde. Of we die nu ook écht zouden hebben gekregen, is koffiedik kijken. Maar die mogelijke derde ster blijft echt niet aan mij knagen."

    Lees vrijdag het hele interview met Sonja en Nico in het ED, of via de digitale krant

    Bekijk hieronder twee eerdere items van EDtv over Boreas.