article
1.6258669
ASTEN - Jan en Annemarie Verhoeven uit de Astense wijk Loverbosch kregen donderdag bezoek uit onverwachte hoek. Een vos rende hun achtertuin in.
Vos gesignaleerd in achtertuin Asten
ASTEN - Jan en Annemarie Verhoeven uit de Astense wijk Loverbosch kregen donderdag bezoek uit onverwachte hoek. Een vos rende hun achtertuin in.
http://www.ed.nl/regio/deurne-e-o/asten/vos-gesignaleerd-in-achtertuin-asten-1.6258669
2016-08-11T13:56:00+0000
http://www.ed.nl/polopoly_fs/1.6258670.1470923857!image/image-6258670.JPG
Asten,Fauna,Wonen,Vos,hermes
Asten
Home / Regio / Deurne e.o. / Asten / Vos gesignaleerd in achtertuin Asten

Vos gesignaleerd in achtertuin Asten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De vos die donderdagmorgen opdook achter het huis van de familie Verhoeven.
   Fotograaf
  ASTEN - Jan en Annemarie Verhoeven uit de Astense wijk Loverbosch kregen donderdag bezoek uit onverwachte hoek. Een vos rende hun achtertuin in. 

  Donderdagochtend, een uurtje of zeven, half acht.

  Jan en Annemarie Verhoeven uit de Astense wijk Loverbosch zitten in de keuken aan het ontbijt. Annemarie tuurt uit het raam, richting weiland. Ze veert op. "Wat is dat voor een kat?" Echtgenoot Jan constateert even later dat het een vos is. Eentje die bovendien met flinke vaart op hun achtertuin afloopt. Hij pakt zijn mobiel en neemt een foto. "We wonen aan de rand van de bebouwde kom, dan verwacht je zo'n dier niet!"

  "Klopt. Ze zitten overal maar je ziet ze zelden", zegt Erik Koffeman van de Faunabeheereenheid Noord-Brabant. In Brabant wonen tussen de 10.000 en 15.000 vossen. Om voedsel te vergaren leggen ze moeiteloos een kilometer of vijf, zes af. "De vos is een cultuurvolger. Er zijn zelfs plekken in Nederland waar mensen ze voeren en de vossen uit de hand komen eten. Dus heel erg bijzonder is het niet, een vos in de achtertuin. Maar wel leuk natuurlijk."